Barion Pixel
Connect with us

V. Kárpát-medencei amatőr versíró pályázat

A Balassi Intézet Márton Áron Szakkollégiumi Igazgatósága mindig kiemelt feladatának tekintette a határon túli régiók magyar fiataljainak tehetséggondozását a tudomány és a művészet terén egyaránt. A “Határtalan költészet” versíró pályázatnak is több éves hagyománya van már.

A hagyományokat követve a Szakkollégium 2010-ben Márai Sándor születésének 110. évfordulója, valamint Reményik Sándor erdélyi költő születésének 120. évfordulója és Kosztolányi Dezső író, költő, műfordító születésének 125. évfordulója alkalmából, a Magyar Költészet Napjának tiszteletére versíró pályázatot hirdet.

A pályázat célja, hogy felhívja az ifjúság figyelmét a magyar nyelv szépségére, a magyar kultúra ápolásának fontosságára – határokon belül és túl. A kor, melyben élünk és az egységes Európa megkívánja az idegen nyelvek ismeretét, elsajátítását, ennek ellenére oda kell figyelni nyelvi örökségünk megőrzésére, a magyar nyelv kifejezőképességének sokszínűségére.

A pályázási feltételek:

* pályázhat minden 14 és 30 év közötti, Magyarországon vagy más országban élő, de magát magyarnak valló fiatal
* egy személy legfeljebb egy pályázatot nyújthat be
* csak saját szerzésű, magyar nyelven írt, korábban nem publikált költeménnyel lehet pályázni
* szerzőnként legfeljebb 3 vers küldhető tematikai, formai és terjedelmi korlátozás nélkül
* minden szerzőnek jogában áll egy kiválasztott művét közönségszavazásra jelölni, melyet a pályázati anyagban a mű címe előtti „KSz” felirattal kell ellátni
* pályázni kizárólag elektronikus úton, teljes név, életkor, cím, telefonszám megadásával lehet a versiras@mad.hu Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen
* a részvétel ingyenes.

A legkiemelkedőbb alkotásokat, a zsűri javaslata alapján értékes díjakkal és oklevéllel jutalmazzuk, valamint az internetes közönségszavazás nyertese különdíjban részesül. A nyertes művek szerzőinek publikálási lehetőséget biztosítunk.

A közönségszavazásra jelölt versek a http://martonaron.hu/hatartalankolteszet/ internetes oldalon olvashatók. Ezen az oldalon lehet szavazni is a művekre.

A pályázó a nevezésének beadásával automatikusan elfogadja a versenykiírási szabályzatot. A versenyző alkotásának beküldésével hozzájárul, hogy a pályázat kiírója az alkotó nevének feltüntetésével szabadon használhassa a benyújtott alkotásokat vagy azok egyes részleteit. A beküldött adatok kezelője a kiíró, az adatok feldolgozását és tárolását körültekintéssel végzi, további félnek nem adja át. A beküldési határidő után érkező, ill. nem a kiírásnak megfelelő pályamunkákat nem tudjuk elfogadni. A zsűrinek jogában áll megfelelő mű hiányában díjat visszatartani, vagy megosztását javasolni.

A pályázat lebonyolítója: MÁSZ Kollégiumi Hallgatói Önkormányzat

Pályázat címe: „Határtalan költészet”

A beérkezési határidő lejárata: 2010. június 10.

Ünnepélyes eredményhirdetés: 2010. szeptember 16-án, melyre a nyerteseket és a díjazottakat külön értesítésben megy.

 

To Top