Barion Pixel
Connect with us

Bella István Versművészeti Szeminárium

Táborok

Bella István Versművészeti Szeminárium

Ez egy alkotótábor, ahol az ország legkülönbözőbb pontjaiból érkező fiatalok azt gondolják, hogy a vers, az irodalom, a színház nem szégyen, hanem segítség.

Ez egy alkotótábor, ahol az ország legkülönbözőbb pontjaiból érkező fiatalok azt gondolják, hogy a vers, az irodalom, a színház segítség, hogy magukra találjanak és kifejezzék a bennünk rejlő adottságokat.

VERSMONDÓ TÁBOR 2024

BELLA ISTVÁN VERSMŰVÉSZETI SZEMINÁRIUM
Időpont: 2024. július 07-14.

Valódi alkotótábor ORFŰN,
népszerű költők, írók, színészek, előadóművészek,
ismert televíziós személyiségek társaságában!

 

A jelentkezési szakasz elindult, ne maradj le!

JELENTKEZZ ITT, A LINKRE KATTINTVA!

Vadregényes helyszín, ihletett környezet! Művészi légkör, tábori hangulat, igazi közösség! Elismert szakemberek, több mint 40 éves szakmai tapasztalat! Komplex képzés és darabbemutató!

A tábor méltán viseli Bella István Kossuth-díjas költő nevét, aki a Hetek költői csoportosulás tagja és a Magyar Versmondók Egyesületének tiszteletbeli elnöke volt.

Ez egy olyan alkotótábor, ahol az ország legkülönbözőbb pontjaiból érkező fiatalok azt gondolják, hogy a vers, az irodalom, a színház segítség a kibontakozásra, a kapcsolatteremtésre, az önkifejezésre, a mindennapok színesebbé tételére. 

Egy műhely, ahol megtanulhatod az érzéseket kezelni és reprodukálni, a gondolatokat művészi nyelven, hétköznapi módon kinyilvánítani. 

Egy csapat, ahol több csoportban, azonos célért, de egyénre szabottan kapsz komplex képzést, színészmesterségből, hangképzésből, kommunikációból, színpadi mozgásból, a gyakorlatira, színpadra és hétköznapokra építve.

Jelentkezési korhatár: 13 év fölött

 Miért jelentkezz?

 • Nálunk a helyed, ha fejlődni akarsz, mert színész vagy előadóművész lennél.
 • Itt a helyed, ha nem akarsz művész lenni, de szereted a versek világát, vállalod önmagad és évekre meghatározó önismereti anyagra vágysz.
 • Jelentkezz, ha fejlesztenéd a kifejező eszközeidet, mert szükséged lesz rá tanulmányaid, munkád terén.

 A tábor kipróbált szakmai struktúrában működik. Délelőtt tematikus előadások és foglalkozások, kora délután egyéni foglalkozások, késő délután csoportos tréning és próbák, este a próbák mellett vendégművészek előadásai várják a növendékeket:

 • Hangképzés: légzés- és beszédtechnikai gyakorlatok
 • Előadói attitűd: színpadi viselkedés, koncentráció, felkészülés és előadás, közönségismeret
 • Pódiumi technikák: stílusjegyek, értelmi és érzelmi elemzés, formai megvalósítás, mimika
 • Mozgástréning: alapvető pódiumi mozgás, gesztikuláció
 • Kommunikáció: beszédfejlesztő gyakorlatok, improvizáció
 • Drámapedagógia: versek feldolgozása a tanítási dráma módszerével
 • Próbák: darabbemutató esetén csoportos próbák, egyébként egyénenkénti versmondások

A tábor hasznos felkészítést nyújt a különféle versmondó versenyeken és találkozókon történő szereplésekhez. A Szeminárium végén az alkalmi társulatok darabbemutatót tartanak! A foglalkozások helyszíne a VersPark és a közeli közösségi színtér.

Vezető művésztanárok:

Wiegmann Alfréd Radnóti- és Csokonai-díjas rendező

Lutter Imre Radnóti- és Bánffy-díjas előadóművész, költő, műsorvezető

Helyszín: Horizont-idéző ParkMotel és VersPark, Orfű

A szállás a Parkban 4-6 személyes, légkondicionált, több hálószobás, nappalival, saját fürdőszobával, konyhával, hűtőszekrénnyel, önálló terasszal rendelkező, kétszintes apartmanházakban van. A Nyugat-Mecsek legszebb hegyeivel körülölelve, az orfűi tó partjától száz lépésre, évtizedes fák árnyékában, varázslatos környezetben, meghitt, csendes, idilli miliővel, egy hangulatos közösségi terasz és szórakoztató közösségi tér körül 11 apartmanház bújik meg, a csillagos égtől karnyújtásnyira. A Verspark egésze a költészetről és az ihletettségről szól. Az apartmanok mindegyike önálló épület, egy-egy költő ihlette verssel díszítve, a mindennapi igényeknek megfelelően felszerelve, a költői életművekhez kapcsolódó verseskötetekkel, prózairodalommal. A helyszínről bővebben: www.ParkMotel.hu

Részvételi díj:
Alapár: 135.000,-Ft
Tavalyi táborozóknak és egyesületi tagoknak: 125.000,-Ft

A részvételi díj tartalmazza a szállást, az étkezést, a szakmai és a közösségi foglalkozások díjait.

A részvételi díjat az alábbi linken keresztül tudják befizetni:

Teljes áron ITT!

Tavalyi táborozóknak és egyesületi tagoknak kedvezményes áron ITT!

A részvételi díjról számlát adunk, amely képzési költségként is elszámolható.

A díjat, vagy annak egy részét az iskolák és cégek is átvállalhatják!

Az egyes kiemelt vers- és prózamondó versenyeken nyereményként kapott kedvezményeket a jelentkezési lapon tudják megjelölni a jelentkezők, amit a szervezők ellenőriznek és visszaigazolnak. A különböző versenyeken kapott tábori kedvezmények nem összevonhatók, a legnagyobb kedvezmény érvényesítésére van lehetőség. A nyeremények nem átruházhatók és csak az aktuális évre érvényesek.

Jelentkezési feltételek:

A táborozókat a jelentkezések sorrendjében fogadjuk, a rendelkezésre álló résztvevői keret betöltéséig. A jelentkezéseket akkor tekintjük érvényesnek, amikor a jelentkezési díj a Magyar Versmondók Egyesülete megjelölt bankszámlájára befolyt (legkésőbb a megjelölt határidőig). A befizetést a helyszínre érkezéskor igazolni kell. Visszafizetést a jelentkezési határidő után nem tudunk vállalni, a befizetett összegeket visszatéríteni nem tudjuk.

Végső jelentkezési határidő: június 25.

 Látogasd meg és lájkold a Versművészeti Táborok facebook oldalát!

 Információ:
Szennik Éva

+36 (20) 512-8004

verstaborok@gmail.com 

Continue Reading
You may also like...

További Táborok

 • Táborok

  Kiss László Gyermekversmondó Tábor

  By

  Egy kellemes üdülés keretében, a vers- és prózamondás szakmai ismereteinek megalapozásán, illetve továbbképzésén kívül személyiségfejlesztő gyakorlatokat, műelemzéseket, irodalmi bemutatókat és rengeteg játékot tartalmaz.

 • Táborok

  Latinovits Színész Felkészítő Műhely

  By

  Magyar Versmondók Egyesülete intenzív kurzust hirdet azon fiataloknak, akik a színházat vagy a pódiumművészetet leendő hivatásuknak tekintik, színésznek vagy előadóművésznek készülnek.

 • Táborok

  MAdT Vajdaság

  By

  A szervezők által – érthető okokból – konzekvensen MAdT táborként emlegetett amatőr és diákszínjátszó tábort a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet rendezi meg Zentán, tizenöt és harminc...

 • Táborok

  Szép Szó Műhely Vajdaság

  By

  A Szép Szó Műhely a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete szervezésében, augusztus közepén ad otthont a verseket, versmondást kedvelő tizenegy és huszonöt év közötti fiataloknak Bácsfeketehegyen. A műhely célja, hogy segítse a versmondók...

To Top