Barion Pixel
Connect with us

Rengetegen voltak egyedül, sokan kértek verset karácsonyra

Hírek

Rengetegen voltak egyedül, sokan kértek verset karácsonyra

Több mint 70 ezren nézték Lutter Imre facebook oldalán a Szenteste élőben sugárzott rendkívüli karácsonyi vers kívánságműsort, amelyben az internetezők az ünnep apropóján kérhették a számukra fontos versek előadását és küldhették el szeretteiknek. Az érdeklődők száma és a hozzászólások is azt jelzik, nagyon sokan töltötték egyedül, szeretteik nélkül a karácsonyt.

„Küldj egy verset ajándékba szeretteidnek és nézd Szenteste Lutter Imre karácsonyi vers kívánságműsorát a Facebookon” – szólt a felhívás, amit a versművész, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke, az ATV hangja és műsorvezetője mindössze két nappal karácsony előtt tett közzé saját közösségi oldalán. Már akkor 30 ezer embert ért el a felhívás, az oldalon és üzenetben több százan kértek és küldtek verset a szeretteiknek, családtagjaiknak, barátaiknak. 24 órán keresztül volt lehetőségük verset választani és üzenetet küldeni akár név szerint, akár általánosan, a művész saját tolmácsolásában, december 24-én este 9-kor pedig bárki bekapcsolódhatott az élő műsorba. Volt, aki gyermekeinek, unokáinak, mások hazai és határon túli települések egész lakosságának küldött ünnepi gondolatot, vagy csak üzent, kérve egy verset, zsoltárt, imát, bölcsességet. A lényeg az volt, hogy senki ne érezze magát egyedül és bárki meglephesse szeretteit a műsorban.

A műsorban a versművész mellett Molnár Ferenc Caramel, a Kávészünet zenekar és Gerendás Péter közreműködött. Lutter Imre elmondta, hogy ezúttal ő maga sincs a családjával, külön töltik az ünnepeket, tőlük távol, Nyíregyházán élő családja lakásába most sem ő és testvére, sem mások nem lépnek be, tekintettel a járványhelyzet jelentette fokozott veszélyre. Mivel ez sok esetben, sok családban így lehet, úgy gondolta, segít enyhíteni az egyedüllét, a magány érzését mindenkinél, aki hasonló helyzetben lehet, mint a szülei.

A 70 perces műsorban többek között Shakespeare, Victor Hugo, Charles Dickens, Ady Endre, Juhász Gyula, József Attila, Nagy Gáspár, Kosztolányi Dezső, Nagy László, Szabó Lőrinc, Tóth Árpád, Reményik Sándor, Csanádi Imre, Weöres Sándor, Kondor Béla, Bella István, Buda Ferenc, Lackfi János, Szabó T. Anna, Aranyosi Ervin, Sohonyai Attila és Molnár József versei szerepeltek, bejátszókkal, versfilmekkel és dalokkal együtt.

Lutter Imre már a járvány kitörésekor elhatározta, hogy versvideókkal, versfilmekkel segít oldani a járvány és az otthoni karantén által előidézett feszültséget, szorongást, vagy a feltörekvő unalmat. A „Vers – mindegy, kinek” című sorozata hónapok óta fut a YouTube-on, versképei, idézetei a Facebook oldalán, a Sorok között Lutter Imrével című műsora a meghívott sztárvendégekkel pedig az ATV-n, minden szombaton, megállás nélkül. Az interaktív programok mellett a Magyar Versmondók Egyesületével több száz rászoruló családnak állítottak össze és juttattak el ajándékcsomagot karácsony előtt. „Ha csak néhány embernek sikerül a magány érzetét csökkenteni, színt, érzéseket, történést vinni a napjaiba, már akkor megérte. De a karácsonyi kívánságműsor és a többi program iránti érdeklődés is azt jelzi, nagyon sokan igénylik a velük való törődést és az értékes perceket” – mondja a művész.

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  16 éve halt meg Polcz Alaine

  By

  A háború borzalmai egész életén nyomot hagytak, mégis maradandót alkotott 

 • Hírek

  Térey János regényéből film lehet

  By

  A Káli holtak mozgóképes adaptációjának jogát Csáky Attila producer vásárolta meg, így várható, hogy a közeljövőben film készül a 2018-ban megjelent műből, amely Térey János első prózaregénye volt.

 • Hírek

  Fecske Csaba Illyés Gyula-díjat kapott

  By

  A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tagozati díjátadóján Fecske Csaba költő "Illyés Gyula-díj – a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi-díjában" részesült. Szívből gratulálunk az elismeréshez!

 • Hírek

  szabadakarat

  By

  A reformkor első „celeb párja”, Petőfi Sándor x Szendrey Júlia különc szokásait, egymásnak jutott két évük felfokozott érzelemvilágát, a véleményformáló szerepük jelentőségét húzza meg tengelyül és mesél köré egy térben és időben...

 • Hírek

  Meghalt Sohár Pál Ferenc műfordító

  By

  Életének 87. évében elhunyt a Balassi Műfordítói Nagydíj-as fordító, Kányádi Sándor és Faludy György műveinek angolra ültetője.

To Top