Connect with us

Rengetegen voltak egyedül, sokan kértek verset karácsonyra

Hírek

Rengetegen voltak egyedül, sokan kértek verset karácsonyra

Több mint 70 ezren nézték Lutter Imre facebook oldalán a Szenteste élőben sugárzott rendkívüli karácsonyi vers kívánságműsort, amelyben az internetezők az ünnep apropóján kérhették a számukra fontos versek előadását és küldhették el szeretteiknek. Az érdeklődők száma és a hozzászólások is azt jelzik, nagyon sokan töltötték egyedül, szeretteik nélkül a karácsonyt.

„Küldj egy verset ajándékba szeretteidnek és nézd Szenteste Lutter Imre karácsonyi vers kívánságműsorát a Facebookon” – szólt a felhívás, amit a versművész, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke, az ATV hangja és műsorvezetője mindössze két nappal karácsony előtt tett közzé saját közösségi oldalán. Már akkor 30 ezer embert ért el a felhívás, az oldalon és üzenetben több százan kértek és küldtek verset a szeretteiknek, családtagjaiknak, barátaiknak. 24 órán keresztül volt lehetőségük verset választani és üzenetet küldeni akár név szerint, akár általánosan, a művész saját tolmácsolásában, december 24-én este 9-kor pedig bárki bekapcsolódhatott az élő műsorba. Volt, aki gyermekeinek, unokáinak, mások hazai és határon túli települések egész lakosságának küldött ünnepi gondolatot, vagy csak üzent, kérve egy verset, zsoltárt, imát, bölcsességet. A lényeg az volt, hogy senki ne érezze magát egyedül és bárki meglephesse szeretteit a műsorban.

A műsorban a versművész mellett Molnár Ferenc Caramel, a Kávészünet zenekar és Gerendás Péter közreműködött. Lutter Imre elmondta, hogy ezúttal ő maga sincs a családjával, külön töltik az ünnepeket, tőlük távol, Nyíregyházán élő családja lakásába most sem ő és testvére, sem mások nem lépnek be, tekintettel a járványhelyzet jelentette fokozott veszélyre. Mivel ez sok esetben, sok családban így lehet, úgy gondolta, segít enyhíteni az egyedüllét, a magány érzését mindenkinél, aki hasonló helyzetben lehet, mint a szülei.

A 70 perces műsorban többek között Shakespeare, Victor Hugo, Charles Dickens, Ady Endre, Juhász Gyula, József Attila, Nagy Gáspár, Kosztolányi Dezső, Nagy László, Szabó Lőrinc, Tóth Árpád, Reményik Sándor, Csanádi Imre, Weöres Sándor, Kondor Béla, Bella István, Buda Ferenc, Lackfi János, Szabó T. Anna, Aranyosi Ervin, Sohonyai Attila és Molnár József versei szerepeltek, bejátszókkal, versfilmekkel és dalokkal együtt.

Lutter Imre már a járvány kitörésekor elhatározta, hogy versvideókkal, versfilmekkel segít oldani a járvány és az otthoni karantén által előidézett feszültséget, szorongást, vagy a feltörekvő unalmat. A „Vers – mindegy, kinek” című sorozata hónapok óta fut a YouTube-on, versképei, idézetei a Facebook oldalán, a Sorok között Lutter Imrével című műsora a meghívott sztárvendégekkel pedig az ATV-n, minden szombaton, megállás nélkül. Az interaktív programok mellett a Magyar Versmondók Egyesületével több száz rászoruló családnak állítottak össze és juttattak el ajándékcsomagot karácsony előtt. „Ha csak néhány embernek sikerül a magány érzetét csökkenteni, színt, érzéseket, történést vinni a napjaiba, már akkor megérte. De a karácsonyi kívánságműsor és a többi program iránti érdeklődés is azt jelzi, nagyon sokan igénylik a velük való törődést és az értékes perceket” – mondja a művész.

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Izgalmas Caramel-dalokkal jön a MESTERKÓD

  By

  Tíz vadonatúj slágerrel mutatkozik be Molnár Ferenc Caramel a Mesterkód című romantikus musicalben december 3-án, szombaton este a Budapest Arénában. A produkció teljes zenei anyaga elérhetővé vált ma Caramel YouTube csatornáján.

 • Hírek

  Bertók László Költészeti Díj

  By

  Második alkalommal ítélte oda a kuratórium a Bertók Lászlóról elnevezett költészeti díjat, ezúttal Tóth Krisztina József Attila-díjas költő, író, műfordító eddigi életpályáját elismerve. Tóth Krisztina költőként az elmúlt három évtized magyar irodalmának élvonalába tartozik, nyolc...

 • Hírek

  Átadták a 2022. évi Radnóti-díjakat

  By

  Bakos-Kiss Gábor Jászai Mari-díjas színművész, a Győri Nemzeti Színház igazgatója és Tóth Benedek Ernő Bujtor István-díjas versmondó kapta idén a Radnóti-díjat, amit a Magyar Versmondók Egyesülete a XVII. Radnóti Biennálén, ünnepélyes keretek...

 • Hírek

  Újra színpadon az ország legjobb versmondói

  By

  A pandémia miatti kényszerpihenő után, négy éves kihagyással, november első hétvégéjén a Győri Nemzeti Színházban rendezi meg a Magyar Versmondók Egyesülete a Radnóti Biennálét, azon belül a XXVII. Radnóti Miklós Vers- És...

 • Hírek

  Átadták a Szépírók Társasága idei díjait

  By

  2022. október 29-én, szombaton este adták át a Szépírók Társasága idei díjait. Szépirodalom kategóriában Ladik Katalin, értekező próza kategóriában Havasréti József kapta a Szépíró-díjat, a Junior Szépíró-díjat Láng Orsolya nyerte el, irodalomszervezői...

To Top