Connect with us

Rengetegen voltak egyedül, sokan kértek verset karácsonyra

Hírek

Rengetegen voltak egyedül, sokan kértek verset karácsonyra

Több mint 70 ezren nézték Lutter Imre facebook oldalán a Szenteste élőben sugárzott rendkívüli karácsonyi vers kívánságműsort, amelyben az internetezők az ünnep apropóján kérhették a számukra fontos versek előadását és küldhették el szeretteiknek. Az érdeklődők száma és a hozzászólások is azt jelzik, nagyon sokan töltötték egyedül, szeretteik nélkül a karácsonyt.

„Küldj egy verset ajándékba szeretteidnek és nézd Szenteste Lutter Imre karácsonyi vers kívánságműsorát a Facebookon” – szólt a felhívás, amit a versművész, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke, az ATV hangja és műsorvezetője mindössze két nappal karácsony előtt tett közzé saját közösségi oldalán. Már akkor 30 ezer embert ért el a felhívás, az oldalon és üzenetben több százan kértek és küldtek verset a szeretteiknek, családtagjaiknak, barátaiknak. 24 órán keresztül volt lehetőségük verset választani és üzenetet küldeni akár név szerint, akár általánosan, a művész saját tolmácsolásában, december 24-én este 9-kor pedig bárki bekapcsolódhatott az élő műsorba. Volt, aki gyermekeinek, unokáinak, mások hazai és határon túli települések egész lakosságának küldött ünnepi gondolatot, vagy csak üzent, kérve egy verset, zsoltárt, imát, bölcsességet. A lényeg az volt, hogy senki ne érezze magát egyedül és bárki meglephesse szeretteit a műsorban.

A műsorban a versművész mellett Molnár Ferenc Caramel, a Kávészünet zenekar és Gerendás Péter közreműködött. Lutter Imre elmondta, hogy ezúttal ő maga sincs a családjával, külön töltik az ünnepeket, tőlük távol, Nyíregyházán élő családja lakásába most sem ő és testvére, sem mások nem lépnek be, tekintettel a járványhelyzet jelentette fokozott veszélyre. Mivel ez sok esetben, sok családban így lehet, úgy gondolta, segít enyhíteni az egyedüllét, a magány érzését mindenkinél, aki hasonló helyzetben lehet, mint a szülei.

A 70 perces műsorban többek között Shakespeare, Victor Hugo, Charles Dickens, Ady Endre, Juhász Gyula, József Attila, Nagy Gáspár, Kosztolányi Dezső, Nagy László, Szabó Lőrinc, Tóth Árpád, Reményik Sándor, Csanádi Imre, Weöres Sándor, Kondor Béla, Bella István, Buda Ferenc, Lackfi János, Szabó T. Anna, Aranyosi Ervin, Sohonyai Attila és Molnár József versei szerepeltek, bejátszókkal, versfilmekkel és dalokkal együtt.

Lutter Imre már a járvány kitörésekor elhatározta, hogy versvideókkal, versfilmekkel segít oldani a járvány és az otthoni karantén által előidézett feszültséget, szorongást, vagy a feltörekvő unalmat. A „Vers – mindegy, kinek” című sorozata hónapok óta fut a YouTube-on, versképei, idézetei a Facebook oldalán, a Sorok között Lutter Imrével című műsora a meghívott sztárvendégekkel pedig az ATV-n, minden szombaton, megállás nélkül. Az interaktív programok mellett a Magyar Versmondók Egyesületével több száz rászoruló családnak állítottak össze és juttattak el ajándékcsomagot karácsony előtt. „Ha csak néhány embernek sikerül a magány érzetét csökkenteni, színt, érzéseket, történést vinni a napjaiba, már akkor megérte. De a karácsonyi kívánságműsor és a többi program iránti érdeklődés is azt jelzi, nagyon sokan igénylik a velük való törődést és az értékes perceket” – mondja a művész.

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Alacsonyan szállnak a stukkerek

  By

  Nagy csinnadrattával indul a Bujtor Filmfesztivál. Bujtor Balázs rendőr Zsiguliján gurul majd be a vörös szőnyeg elé Kardos doktor, vagyis Kern András augusztus 18-án csütörtökön, a Bujtor István Filmfesztiválon.

 • Hírek

  162 éve született a sikerszerző Gárdonyi

  By

  1860. augusztus 3-án született és 1922. október 30-án hunyt el a rejtőzködő, sikerszerző Gárdonyi Géza, az Egri csillagok szerzője. Egyike volt a 20. század elejének túlérzékeny, „kivonuló” alkotóinak, magát „kövek alatt nőtt...

 • Hírek

  Montágh Imre tragikus végű élete

  By

  Kisgyerekként lágerbe terelték volna, de a szüleivel megszöktek a halálvonatról. Aztán mikor végre mindenki megismerhette a helyes beszéd Paganinijét, egy tragikus baleset elvette tőlünk azt az embert, akinek még tízezreket kellett volna...

 • Egyéb kategória

  Versmondóból kulturális vezető

  By

  A kultúráért dolgozik tovább, ám helyettes államtitkári pozícióban Pataki András Jászai Mari-díjas, Radnóti-díjas rendező, a Magyar Versmondók Egyesületének szakmai alelnöke.

 • Hírek

  104 film a Bujtor István Filmfesztiválon

  By

  Augusztus 18-tól ellepik a filmesek Balatonszemest. 147 nevezett alkotás közül 104 film került be a XIII. Bujtor István Filmfesztivál versenyprogramjába, s ezek közül 80 filmet meg is nézhet a közönség augusztus 18....

BEJELENTKEZÉS
EDDIGI VERSEIM
MEGOSZTOTT VERSEK
VERSMONDÓK KÖZÖSSÉGE


Facebook

Termékek

TOVÁBBI TERMÉKEK →

To Top