Barion Pixel
Connect with us

Regősök húrján… – Veszprém

A Magyar Versmondók Egyesülete és az Agora Veszprém Kulturális Központ 

meghirdeti a  „REGÖSÖK HÚRJÁN”

5-8. osztályosok XXIV. dunántúli regionális vers- és prózamondó versenyét

2022. jus 14-én 10 órai kezdettel. 

 

A Regösök húrján” az iskolai/települési versmondó versenyek legjobbjainak tehetséggondozó rendezvénye, amelyet hagyományosan magas színvonalú találkozó keretében rendezünk meg. A „Regösök húrján” vers- és prózamondó versenyre várjuk a költészetet és szépprózát szerető iskolás fiatalokat, akik a vers és a próza tolmácsolásához tehetséget éreznek, és már kipróbálták magukat iskolai versenyeken.

A verseny két életkori kategóriában zajlik:

  • 5-6. osztályosok
  • 7-8. osztályosok

A verseny és a jelentkezés feltételei: 

  1. A versenyen a Dunántúl megyéiből érkező, korábbi eredményeik alapján kiemelkedő teljesítményt nyújtó felső tagozatos diákok vehetnek részt. A kitöltött nevezési lapok beküldésével delegálhatók a megyéjüket és iskolájukat képviselő versmondók.
  2. A versenyzőknek három, egyenként max. 4 perc hosszúságú verssel vagy szépprózával kell készülniük, szabadon válogatva a magyar népköltészetből, a magyar és a világirodalomból.
  3. Kiemelten javasoljuk, hogy a versválasztásnál – az életkori sajátosságok szem előtt tartásával – vegyék figyelembe Petőfi Sándor, Nemes Nagy Ágnes, Gárdonyi Géza, Tamási Áron, Móricz Zsigmond életművét, valamint a kortárs magyar irodalom képviselőinek alkotásait.
  4. Nevezési díjat nem kérünk.

 

A verseny helyszínén tapasztalt szakemberekből álló zsűri értékeli a vers- és prózamondókat, illetve segítséget nyújt a további művészi fejlődésükhöz. 

A versek hossza ne haladja meg a 4 percet! 

A verseny mindkét kategóriájának legjobbjai, a zsűri döntése alapján díjazásban részesülnek és meghívást kapnak a budapesti országos gálára. 

 

A verseny helyszíne és időpontja: 

Agóra Veszprém Kulturális Központ 

8200 Veszprém, Táborállás park 1.

2022. május 14. (szombat) 10.00 órakor 

 

Jelentkezési határidő: 2022. április 29. 

Jelentkezni lehet a JELENTKEZÉSI LAP kitöltésével és visszaküldésével, csak e-mailben a zsregenyei@agoraveszprem.hu címen. 

Szeretettel várjuk a versmondó diákokat és tanáraikat Veszprémben!

Bővebb információ:

Regenyei Zsuzsanna tel.: 06 (88) 429-111

e-mail: zsregenyei@agoraveszprem.hu 

To Top