Barion Pixel
Connect with us

Regösök húrján Versmondó Verseny 2012

A Magyar Versmondók Egyesülete,
a Fővárosi Művelődés Ház, Budapest,
a Veszprém Városi Művelődési Központ,
a Varga Domokos Általános Művelődési Központ, Kunszentmiklós
2012-ben is megrendezi a

„REGÖSÖK HÚRJÁN”
országos vers- és prózamondó versenyét.

Az iskolai versmondó versenyek legjobbjainak tehetséggondozó rendezvénye ez, egy hagyományosan magas színvonalú találkozó keretében.
A „Regösök húrján” vers- és prózamondó versenyre várjuk a költészetet és szépprózát szerető (iskolás) fiatalokat, akik a vers és a próza tolmácsolásához tehetséget éreznek, és kipróbálták magukat iskolai versenyeken.
A verseny országos – a Dunától keletre elhelyezkedő országrész megyéinek Kunszentmiklóson, a Pest megyei versmondóknak és Budapest kerületeinek a fővárosban, a Dunántúlon Veszprémben rendezzük meg. A három városban lezajló versenyt egyenrangú országos eseménynek tekintjük. A győztesek meghívást kapnak a budapesti országos gálára.

A verseny és a jelentkezés feltételei:

1. A versenyen a régiókból, illetve a megyékből delegált, a korábbi eredményeik alapján kiemelkedő 10-14 éves vers- és prózamondók vehetnek részt.
2. A versenyzőknek három, egyenként 4 percnél rövidebb verssel vagy szépprózával kell készülniük, szabadon válogatva a magyar népköltészetből, a magyar és a világirodalomból. Javasoljuk, hogy – az életkori sajátosságok figyelembevételével – az évfordulós költőket, írókat (Áprily Lajos, Karinthy Frigyes, Örkény István, Kálnoky László stb.) is vegyék figyelembe a választásnál.
A verseny két kategóriájának (10-12 és 13-14 évesek) legjobbjai, a zsűri döntése alapján, díjazásban részesülnek.
3. A helyi versenyek eredményei alapján a megyei pedagógiai intézetek a kitöltött nevezési lapok beküldésével delegálhatják a megyéjüket képviselő versmondókat.

A verseny helyszínein rangos szakemberekből álló zsűri értékeli a vers- és prózamondókat, illetve nyújt segítséget további művészi fejlődésükhöz.

A verseny helyszínei és időpontjai:

Budapest:
Fővárosi Művelődési Ház (1116 Budapest, Fehérvári út 47.)
időpontja: 2011. május 5. 06 1 203-3873)

Veszprém:
Városi Művelődési Központ (8200 Veszprém, Dózsa György. u. 2.)
időpontja: 2011. május 12., Farkasné Molnár Csilla: 06 (88) 429-111, fmcs@chello.hu

Kunszentmiklós:
Varga Domokos Általános Művelődési Központ (6090 Kunszentmiklós, Damjanich út 7.)
időpontja: 2011. május 19., Tóth Péter: 70-9491-024, tothpeter1980@gmail.com

 

To Top