Barion Pixel
Connect with us

Regösök Húrján 2011 – Kunszentmiklósi elődöntő

A Magyar Versmondók Egyesülete,
a Kondor Béla Közösségi Ház, Budapest
a Veszprémi Városi Művelődési Központ,
Kunszentmiklós Város Polgármesteri Hivatala,
a Varga Domokos Általános Művelődési Központ
és a kiskunfélegyházai Szakmaközi Művelődési Ház Kh. Egyesület

meghirdeti a „REGÖSÖK HÚRJÁN” kunszentmiklósi regionális találkozóját, valamint vers- és prózamondó versenyét.

 

Az iskolai versmondó versenyek legjobbjainak tehetséggondozó rendezvénye ez, egy hagyományosan magas színvonalú találkozó keretében. A „Regösök húrján” vers- és prózamondó versenyre várjuk a költészetet és szépprózát szerető (iskolás) fiatalokat, akik a vers és a próza tolmácsolásához tehetséget éreznek, és kipróbálták magukat iskolai versenyeken.

A verseny országos – a Dunától keletre elhelyezkedő országrész megyéinek Kunszentmiklóson, a Pest megyei versmondóknak és Budapest kerületeinek a fővárosban, a Dunántúlon Veszprémben rendezzük meg. A három városban lezajló versenyt egyenrangú országos eseménynek tekintjük.

A győztesek meghívást kapnak a budapesti országos gálára.
Kunszentmiklós városa Bács-Kiskun megyében, a Duna-Tisza közén, Budapesttől 60 km, Kecskeméttől 50 km-re fekszik, a Kiskunság szívében. Városuk szülötte Varga Domokos, Kossuth-díjas író, de Petőfi Sándor is többször járt itt utazásai során, itt írta például a „Búcsú Kunszentmiklóstól” és a „Megy a juhász szamáron” című verseit is.

2011-ben szeretettel várunk és hívunk minden költészetet és szépprózát szerető általános iskolás fiatalt, szülőket, pedagógusokat, kísérőket májusi versmondó találkozónkra.

A verseny és a jelentkezés feltételei:

1. A versenyen a Dunától keletre eső régiókból, illetve a megyékből delegált, a korábbi ered-ményeik alapján kiemelkedő 10-14 éves vers- és prózamondók vehetnek részt.

2. A versenyzőknek a regionális versenyen kettő, egyenként 4 percnél rövidebb verssel vagy szépprózával kell készülni:
– egy szabadon választott művel a magyar népköltészetből, a magyar irodalomból figyelemmel az évfordulós költőkre a 75 éve született Lázár Ervin író (1936-2006) és a 100 éve született Tóth Árpád költő, műfordítóra (1886-1928)
– egy bács-kiskun megyei író vagy költő versével, prózájával (javasoljuk Buda Ferenc, Varga Domokos, Kiss Benedek munkásságát figyelembe venni a választáskor)
A verseny két kategóriájának (10-12 és 13-14 évesek) legjobbjai, a zsűri döntése alapján, díjazásban részesülnek.

3. A helyi versenyek eredményei alapján a megyei pedagógiai intézetek a kitöltött nevezési lapok beküldésével delegálhatják a megyéjüket képviselő versmondókat.

A verseny helyszínein rangos szakemberekből álló zsűri értékeli a vers- és prózamondókat, illetve nyújt segítséget további művészi fejlődésükhöz.

A verseny időpontja:
2011. május 14. szombat 10.00 óra (regisztráció 9.00 órától)

A verseny helyszíne:
Varga Domokos ÁMK, Kunszentmiklós, Damjanich út. 7.

Nevezési határidő: 2011. május 6. (péntek)

Érdeklődni és jelentkezni lehet – a választott versek megjelölésével:, a jelentkezési lapon, Tóth Péter szervezőnél,
A tothpeter1980@gmail.com email címen, vagy a 70-949-1024-es telefonszámon.

A verseny médiapartnerei: Versmondó folyóirat, vers.hu

To Top