Barion Pixel
Connect with us

Pályázatok

 

A Bárka Színház első alkalommal hirdet gyakornoki pozíciót fiatal íróknak. A Színház célja, hogy kapcsolatot teremtsen magukat a drámaírásban kipróbálni akaró fiatalokkal, és bevonja őket a házban zajló munkába. Nem titkolt cél továbbá, hogy a Bárka szerzoket találjon magának későbbre.

 

 

A Bródy Sándor Alapítvány ebben az évben is kiadja a Bródy Sándor-díjat. Pályázni március 31-ig lehet. A díjat azon első kötetes magyar nyelvű prózaírók egyike kapja meg, akinek könyve (novelláskötet vagy regény) 2010-ben jelent meg. A díj összege 350.000 Ft.

 

 

A Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. Gyermek- és Ifjúsági Központja a 2010-2011-es tanévben is meghirdeti az Így írok én…című irodalmi pályázatát Sopron és környéke 10-14 éves iskolai tanulói részére. A pályázatot vers, mese, monda, elbeszélés, riport és esszé kategóriában hirdették meg.

 

 

A Trinität pályázati kiírás témája: 1+1+1=1 Szentháromság. A téma szabadon értelmezhető. A € 8.000 összdíjazású pályázatra saját, eddig nem publikált szövegeket várnak Kelet-, Délkelet-Európából és a német nyelvterületről, műfaji kötöttség nélkül.

 

 

A Magyar Tudományos Akadémia Irodalomtudományi Intézete és a Nemzeti Kulturális Alap feletti rendelkezési jogot gyakorló nemzeti erőforrás miniszter nevében és jogkörében eljárva a kultúráért felelős államtitkár közös pályázatot hirdet az Európai Unió egységét, történetét, értékeit bemutató művelődéstörténeti mű megírására.

 

 

Szerelmesek, reményvesztettek, kiábrándultak, hősszerelmesek figyelem, a Tollal.hu legújabb pályázatában kiírhatjátok magatokból érzéseiteket! A Tollal.hu ismét pályázatot hírdet, ezúttal a szerelmesekre gondolva. A pályázat első helyezett költője meghívást kap a Tollal irodalmi műsorába.

 

 

A Kárpátok Egyesület és a Koukokai Nemzeti Szövetség versíró pályázatot hirdet az alábbi témakörben: Nemzeti, hazafias versek a hazaszeretetről és a nemzeti összetartozásról. A pályázaton 8 és 25 év közötti fiatalok vehetnek részt, különböző korosztályi bontásban.

 

To Top