Barion Pixel
Connect with us

Novellaíró pályázat Mikszáth és Fáy András tiszteletére

A Műemlékek Nemzeti Gondnoksága, a Magyar Irodalmi Hagyományápolók Országos Egyesülete és a Mikszáth Társaság novellaíró pályázatot hirdet a novella éve alkalmából a Magyar Irodalomtörténeti Társaság Szépírói Tagozata, a Fáy Társaság, a Nemzeti Tankönyvkiadó Zrt. és Pécel Város Önkormányzata támogatásával.

A pályázatot a novella nagymestere, a száz éve meghalt Mikszáth Kálmán és a magyar novella úttörője, Fáy András tiszteletére hirdetik meg, akiről éppen Mikszáth írta a következőket: “ha Széchenyi nincs, őt illeti a ,legnagyobb magyar’ titulusa, ha Deák nincs, ő nevezhető a ,haza bölcsének’ – így azonban maradt végig a ,nemzet mindenese’.”

Az eredményhirdetésre Fáy András szűkebb pátriájában, Pécelen, a Ráday-kastélyban, a magyar irodalom- és művelődéstörténet kitüntetett színhelyén kerül sor.

A pályázat célja, hogy az ifjúság körében népszerűsítsék a novella műfaját és teret nyissanak a jövő jeles karcolatíróinak, novellistáinak.

Pályázati feltételek
– A pályázatot szabad témában, diák (14-18 éves) és ifjúsági (19-24 éves) kategóriában hirdetik meg.
– Terjedelmi korlátok: művenként legfeljebb 8-10 oldal, maximum 35 ezer leütés lehet. A terjedelmi korlát túllépése automatikus kizárást von maga után.

A pályaműveket papíron és digitális formában is várják az alábbi címre:
Műemlékek Nemzeti Gondnoksága, 1014 Budapest, Dísz tér 15. és a következő e-mail címre: novella@mag.hu

A borítékra rá kell írni és az e-mail tárgyában feltüntetni: Novellapályázat!

A pályamunkák beküldési határideje: szeptember 20.

Kapcsolat: D. Barabás Mária, Műemlékek Nemzeti Gondnoksága
E-mail: novella@mag.hu ; Tel.: (+36-1) 202-6288 ; Web: www.nemzetimuemlek.hu

Díjazás:
A legsikeresebb pályaműveket irodalmi folyóiratokban jelentetik meg, a kategóriák nyertesei a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága kastélyaiban hétvégi szálláshelyeket és értékes tárgynyereményeket nyernek.

 

To Top