Barion Pixel
Connect with us

Nemzeti VERSeny – KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS 2018

Hogyan zajlik az első és a második forduló közönségszavazása?

Szavazni a YouTube közösségi video megosztó portálon lehet a produkciókra. Minden olyan produkciót, amely részt vesz a közönségszavazáson, a VERSeny szervezői egy önálló YouTube csatornára töltenek fel, és egy előre kijelölt időpontban élesítik, megjelölve a közönségszavazás kezdeti és záró időpontját. Ennek megfelelően minden, a közönségszavazáson résztvevő versvideo és versklip azonos esélyekkel, nulla szavazatról indul.

A vers.hu oldal teszi közzé a Nemzeti VERSeny oldalán a virtuális közönségszavazás linkjét, amely a YouTube-on külön csatornán megtalálható lesz. A YouTube-on a szervezők által ÚJRA FELTÖLTÖTT videókra leadott like-ok (pozitív értékelések) száma dönti el a versenyzők továbbjutását. (A megtekintések számának és a negatív értékeléseknek nincs jelentősége.) Szavazategyenlőség esetén a zsűri dönt a döntetlenre álló versenyzők között.

A közönségszavazás határidejének lejártát követően a VERSeny szervezői megvizsgálják a kapott szavazatokat, és azt is, melyek a valós tetszésnyilvánítások, és vannak-e esetleg úgynevezett szavazószoftverek, robotok által generált, nem tisztességes módon szerzett szavazatok. A hivatalos eredményt ezt követően teszi közzé.

A közönségszavazás eredménye a YouTube záró időpontban érvényes belső, részletes statisztikája alapján derül ki. A szavazásnál ügyelni kell arra, hogy az egy azonos IP-címről leadott voksokat csak egyszer fogadja a YouTube! Ez főként az azonos wi-fi hálózatról szavazókat érintheti.

A VERSeny szervezői fenntartják a jogot arra vonatkozóan, hogy jogilag vagy etikailag kifogásolható esetben bárkit kizárjanak a közönségszavazásból, s ezzel egyidejűleg a versenyből is. A versenyzők ezt a tényt elfogadva neveznek.

 

To Top