Barion Pixel
Connect with us

Műalkotásokra rappelnek

Hírek

Műalkotásokra rappelnek

Rappelve vezet tárlatot a szegedi REÖK-ben Süveg Márk alias Saiid, Akkezdetphiai tagja január 21-én. Az első szegedi képzőművészeti slam poetry-n a Kontrasztok Vonzásában című kiállítás anyaga találkozik kortárs költészettel.

Egyre több szakmabeli mondja, hogy a slam költészet újra szexivé tette az irodalmat és azon belül is a költészetet. Higgyünk a feltételezésnek, annál is inkább, mert a műfaj már befutottnak tekinthető a tengeren túl, sőt a Szépművészeti Múzeumban is bevált a dolog.

Az első magyar slam bajnokságot megnyerő és az Antwerpenben megrendezett európai bajnokságon ötödik Saiid mellett Mavrák Katalin, vagyis Hugee és Németh Péter, vagyis MC Zeek a budapesti slam poetry egyesület elnöke és alelnöke, slam költők is megmutatják mi fán terem a kultúrrap.

A slammerek megkapták az alkotások fotóit, így készülnek a produkcióra. Mivel a verseket erős társadalomkritika jellemzi, a kiállítás anyagát tekintve nem lesz nehéz dolguk. A REÖK-ben látható műveken megjelenik ugyanis a fogyasztói társadalom kritikája, a művészeti szcéna korruptsága, a teremtés kudarca és a nagyvárosi izoláltság is – olvasható a kulturális intézmény honlapján.

Jegyek a Fesztivál Jegyirodán kaphatók, elővételben 1000, míg a program napján 1500 forintos áron.

(forrás: szegedcafe.hu)

 

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Hozd el a versed és elmondom!

  By

  Hozd el a versed és elmondom! – így szól a felhívás a Nemzetközi Könyvfesztivál október 1-jén, vasárnap délelőtt 11-kor zajló programjára, ahol egyszerre találkozhatnak az érdeklődők Lutter Imrével és Grecsó Krisztiánnal. Lutter...

 • Hírek

  16 éve halt meg Polcz Alaine

  By

  A háború borzalmai egész életén nyomot hagytak, mégis maradandót alkotott 

 • Hírek

  Térey János regényéből film lehet

  By

  A Káli holtak mozgóképes adaptációjának jogát Csáky Attila producer vásárolta meg, így várható, hogy a közeljövőben film készül a 2018-ban megjelent műből, amely Térey János első prózaregénye volt.

 • Hírek

  Fecske Csaba Illyés Gyula-díjat kapott

  By

  A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tagozati díjátadóján Fecske Csaba költő "Illyés Gyula-díj – a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi-díjában" részesült. Szívből gratulálunk az elismeréshez!

 • Hírek

  szabadakarat

  By

  A reformkor első „celeb párja”, Petőfi Sándor x Szendrey Júlia különc szokásait, egymásnak jutott két évük felfokozott érzelemvilágát, a véleményformáló szerepük jelentőségét húzza meg tengelyül és mesél köré egy térben és időben...

To Top