Connect with us

Műalkotásokra rappelnek

Hírek

Műalkotásokra rappelnek

Rappelve vezet tárlatot a szegedi REÖK-ben Süveg Márk alias Saiid, Akkezdetphiai tagja január 21-én. Az első szegedi képzőművészeti slam poetry-n a Kontrasztok Vonzásában című kiállítás anyaga találkozik kortárs költészettel.

Egyre több szakmabeli mondja, hogy a slam költészet újra szexivé tette az irodalmat és azon belül is a költészetet. Higgyünk a feltételezésnek, annál is inkább, mert a műfaj már befutottnak tekinthető a tengeren túl, sőt a Szépművészeti Múzeumban is bevált a dolog.

Az első magyar slam bajnokságot megnyerő és az Antwerpenben megrendezett európai bajnokságon ötödik Saiid mellett Mavrák Katalin, vagyis Hugee és Németh Péter, vagyis MC Zeek a budapesti slam poetry egyesület elnöke és alelnöke, slam költők is megmutatják mi fán terem a kultúrrap.

A slammerek megkapták az alkotások fotóit, így készülnek a produkcióra. Mivel a verseket erős társadalomkritika jellemzi, a kiállítás anyagát tekintve nem lesz nehéz dolguk. A REÖK-ben látható műveken megjelenik ugyanis a fogyasztói társadalom kritikája, a művészeti szcéna korruptsága, a teremtés kudarca és a nagyvárosi izoláltság is – olvasható a kulturális intézmény honlapján.

Jegyek a Fesztivál Jegyirodán kaphatók, elővételben 1000, míg a program napján 1500 forintos áron.

(forrás: szegedcafe.hu)

 

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Alacsonyan szállnak a stukkerek

  By

  Nagy csinnadrattával indul a Bujtor Filmfesztivál. Bujtor Balázs rendőr Zsiguliján gurul majd be a vörös szőnyeg elé Kardos doktor, vagyis Kern András augusztus 18-án csütörtökön, a Bujtor István Filmfesztiválon.

 • Hírek

  162 éve született a sikerszerző Gárdonyi

  By

  1860. augusztus 3-án született és 1922. október 30-án hunyt el a rejtőzködő, sikerszerző Gárdonyi Géza, az Egri csillagok szerzője. Egyike volt a 20. század elejének túlérzékeny, „kivonuló” alkotóinak, magát „kövek alatt nőtt...

 • Hírek

  Montágh Imre tragikus végű élete

  By

  Kisgyerekként lágerbe terelték volna, de a szüleivel megszöktek a halálvonatról. Aztán mikor végre mindenki megismerhette a helyes beszéd Paganinijét, egy tragikus baleset elvette tőlünk azt az embert, akinek még tízezreket kellett volna...

 • Egyéb kategória

  Versmondóból kulturális vezető

  By

  A kultúráért dolgozik tovább, ám helyettes államtitkári pozícióban Pataki András Jászai Mari-díjas, Radnóti-díjas rendező, a Magyar Versmondók Egyesületének szakmai alelnöke.

 • Hírek

  104 film a Bujtor István Filmfesztiválon

  By

  Augusztus 18-tól ellepik a filmesek Balatonszemest. 147 nevezett alkotás közül 104 film került be a XIII. Bujtor István Filmfesztivál versenyprogramjába, s ezek közül 80 filmet meg is nézhet a közönség augusztus 18....

BEJELENTKEZÉS
EDDIGI VERSEIM
MEGOSZTOTT VERSEK
VERSMONDÓK KÖZÖSSÉGE


Facebook

Termékek

TOVÁBBI TERMÉKEK →

To Top