Barion Pixel
Connect with us

Megosztott versek

A Kiss Krisztián felhasználó összes verse >>>Rejtélyes haláleset

Rejtélyes haláleset

Ma hajnali 3-kor holtan találtak rá S. Péter főmérnök diszpécser gyakornok helyettes nejére. A férfi épp üzleti úton jár, az esetről nem értesül. S. Péter felettesének kérése az volt, hogy Péter csupán hazaérkezésekkor szembesüljön a rideg valósággal mondván, ő is megérdemel egy hét pihenést anélkül, hogy a felesége járjon az eszében. H. Károly igazgató szerint a vállalat jövőjét eldöntő üzleti út csupán másodlagos ürügy arra, hogy S. Péter fülébe ne jussanak el az információk.

A helyszínelők szerint erőszakos cselekedetek egész sora vezetett az asszonyság elhalálozásához. A holttestre az ablak mellett akadtak rá, az ablak és egy asztal között elterülve. A nővel kapcsolatba hozható testnedvek megtalálhatók az ablak, a radiátor és az asztal bizonyos részein. A nő holttestén két DNS nyomot is kimutattak. Az egyik férjéé, míg a másik az európai szarka (Pica pica) egyik képviselőjéhez tartozik. A rendőrség négy gyanúsítottról beszél. Egyikőjük az asztalt gyártó cég igazgatója. (A cég mellesleg nagy riválisa S.Péter munkahelyének, feltűnő a véletlenség.) Azonban L. Jeremiás mindent cáfolt arra hivatkozva, miszerint cégüket korábban már beperelték olyan asztalok gyártása miatt, melyek sarkai szándékos sérelmet okoznak gazdáiknak. Viszont, azóta nem készülnek ilyesfajta berendezések, mindezt maga Artúr király és a kerekasztal lovagjai is megerősítették. A nyomozás folytatása tovább erősítette L. Jeremiás állítását, hiszen mint kiderült a tetthelyen lévő asztal csupán olcsó madagaszkári utánzat. Ezt alátámasztja a benne nyomokban fellelhető maki szőrzet is.

A repülés képességével megáldott gyanúsított szintén nem bizonyult tettesnek. A hatóságok útzárlatot rendeltek el a település légterének határain, azonban egyetlen egy szarkát se azonosítottak, ki illegálisan viselte ékszerét csőrében. Bár mint később kiderült, az áldozatnak nem voltak ékszerei, így a nyomozás teljesen befagyott.
Új fordulatot vettek a munkálatok, mikor F.Elek nyomozó kutatásai hatóköre alá T.Anyát is bevonta. Hipotézise alapján az áldozat a szél által becsapott ablak ütése miatt verte be fejét a közeli asztalba, mely az asszony számára halálosnak bizonyult. Az időjárási mérések azonban szélcsendet mutattak ki a halál beálltakor, valamint az eső sem esett, amely azt mutatta volna, hogy T. Anya tettét megbánta.

A férfi hazaérkezése előtti napon azonban a szemben lévő házban lakó idős férfi vallomását rögzítették a hatóságok. Lencse nélküli fekete keretes szemüvege habár maszatos volt, mégis mindent tisztán látott kora ellenére is. Az agg elmondása alapján S. Péter indulása előtti pillanataiban kapkodott, illetve nejével is összeveszett. Keresvén valamit a házban neje mindig útjában állt, így végül az ablakba helyezte őt. A férfi végül meglelte a keresett tárgyat, ám eléréséhez az ablakot ki kellett nyitnia, mely nejét földre kényszerítette és sérülést szenvedett a szemben lévő asztal által. S. Péter mit sem törődve neje egyre romló állapotával, sietségére hivatkozva sebesen elhajtott a helyszínről. A halott kém szerint a plasztikból álló nő fején ipari ragasztóval is helyrehozhatatlan sérülések keletkeztek, melyeken keresztül pillanatok alatt elveszthette belső gáztartamát. S. Péter ellen eljárás indult cserbenhagyásos lyukasztás vádjával. Nagy értékű óvadék ellenében hajlandóak elengedni. A lehetőségre két multinacionális cég is lecsapott már. A Vászon Kleopátra hajlandó tetemes mennyiséget fizetni érte, amennyiben náluk dolgozik ezentúl és az általuk gyártott termékek szúróssági-közegellenállását teszteli. Amennyiben a Durex cég gyorsabb, dokumentum- és reklámfilmeket készíthetnek S. Péter főmérnök diszpécser gyakornok helyettes és megboldogult neje életéről, közös vonásaikról, különbségeikről és az ebből fakadó problémáik megoldásáról.

Az asszonyt családja helyezi örök nyugalomra, végakarata szerint hamvait hullámsírba küldve. A környezetvédők már most tiltakoznak ez ellen, hiszen a plasztik káros hatással van a vízi élővilágra. Az elhunyt szorgos feleség egyébként a Bombanők színelőadói társulat megbecsült tagja volt, pár évvel ezelőtt munkásságát a nemzetközileg nagyra vágyott Aranybula díjjal ismerték el. Mint kollégáitól megtudtuk az áldozat hetek óta bezárkózott otthonába, hogy a pont egy hét múlva esedékes modernizált Csipkerózsika előadásban a maximumot nyújthassa a színpadon, mint főszereplő. Ezért a társulat többi tagja még mindig reménykedik abban, hogy jelenleg is csak a szerepét játssza, és magát egy nagyon élethű bábúval helyettesítette.

A rendőrség ezt az elméletet cáfolta mondván „Nincs több időnk erre az ügyre, jelenleg erőink 99%-a nyomozásba kezdett, miután brit kutatók kimutatták, hogy a fánkok tetején található cukorkadrazsé cukortartalma egyelőre ismeretlen okoknál fogva fogy. Most a globális felmelegedésre gyanakszunk, ezért Természet Anyát ismét előállítjuk az elmúlt fél évben már negyedik alkalommal. Most pedig megkérném a médiát távozásra, mielőtt még mi is mást fogunk hinni, mint amit tudunk. Köszönöm!”

To Top