Barion Pixel
Connect with us

Megosztott versek

A Gregor Hanna felhasználó összes verse >>>(Fel)lángolás /Emlékül Cs.-nek/

Szerethetek valakit egyetlen pillantás után? Egy szó, egy mozdulat, egy érintés miatt? Érezhetek lángoló vágyat? Akarhatom minden másodpercben? Kívánhatom mindennél jobban a közelségét, ha még csak nem is ismerem igazán?
Az emberi szív kiszámíthatatlan és befolyásolhatatlan. A legrosszabb helyzetekben a legrosszabb emberekhez képes kötődni. Onnantól pedig megállíthatatlan! Forrásként indul, mely tisztán csörgedezik a hegyoldalban, kristálytisztán, őszintén és ártatlanul, mígnem patak, folyó, majd folyam lesz belőle, és átveszi azok minden szennyét, mocskát.
Mindezt miért? Mert forrásként nem volt elég jó, elég nagy, hogy felfigyeljenek rá, nem tudott annyit adni, hogy szomját oltsa választottjának. Így csak nő, duzzad, hömpölyög, de közben változik is, rosszabb lesz, tisztátalanabb, de több, egyre csak több. Mígnem belefullad a tengerbe, a csalódás tengerébe, hogy megint így kellett végződnie.
Miért? Mit csinál mindig rosszul? Hiszen ő nem akar bántani, csak szeretné, teljesen, tiszta szívvel szeretné, hogy valaki sóvárogjon egyetlen csepp vizéért, és legyen olyan bátor, hogy odamegy, és kérés nélkül merít belőle. Persze nem sokat, épp csak annyit, hogy továbbra is fenntartsa a vágyat. A szomjoltás vágyát. Miért nem veszi észre senki, hogy ő erre született? Hogy tápláljon! Szerelmet, szeretetet, gyönyört és odaadást minden kiszáradt, szomjazó emberi szívbe. Hogy megszeressen bárkit, akit kedvesen szól hozzá, hogy kötődjön akárkihez, aki beengedi a szívébe. Akár csak egyetlen pillanatra is.
Nem lehet, hogy hagynia kellene, hogy a szeretet úgy nyilvánuljon meg, ahogy akar? Ahogy tud. Nem mindenki olyan, mint ő. Nem mindenki akarja, hogy feltétel nélkül, elragadóan, mohón, vágyakozva szeressék. Gyermetegen, mégis lelkesülve.
De ha megadatna még egyszer az életben, hogy egyszerre dobbanjon két szív, együtt, egymásért, ha nem múlna el a vágy, amint beteljesedik, talán mégis megállapodna. Immáron végleg. Tiszta tükrű, békés, csöndes tavacskává válna, a csalódás tengere helyett.
(2013. április 14.)

To Top