Barion Pixel
Connect with us

Megosztott versek

A Gregor Hanna felhasználó összes verse >>>Csoda

Volt egy titkos képessége. Sokszor élt vele, mikor senki sem látta. Tulajdonképpen többször volt máshol, mint ahogy azt gondolták volna róla. Senki nem ismerte igazán. Ahhoz vele kellett volna menni oda, ahol akkor volt, mikor igazán Élt. Amikor önmaga volt.
Csak behunyta a szemét, és már érezte is: először a sós levegő illata csapta meg az orrát, de még nem nyitotta ki a szemét. Hagyta, hogy a forró napsugarak cirógassák a testét, miközben a nedves homokszemek beszöknek a lábujjai közé. Mégsem ezeket szerette igazán. A boldogság volt az, ami itt tartotta. A tudat, hogy része lehet egy csodának. A Csodának!
Bár ott lenne vele valaki, akivel megoszthatná ezt az élményt. De nem lehet... Tudta jól, hogy amint elhoz ide valakit, bárkit, azonnal szétrobban a varázs. Olyan hirtelen veszi vissza tőle az anyatermészet, amilyen hirtelen adta.
Azóta sem felejti el azt a pillanatot. Milyen sokáig hitte, hogy csak képzeli! Mígnem egyszer, egy váratlan pillanatban, mintha csak álmából ébredt volna, ott termett a kezében. Egy kagyló volt. Azóta hordja a nyakában, hogy mindig emlékezzen rá: attól, hogy valaki álmodik, még lehet valóság az, amit átél.
Abban a pillanatban, ahogy a végére ért ezen gondolatoknak, arra lett figyelmes, hogy zuhog az eső. Először nem értette, miért. Mi történhetett? Hiszen itt még sohasem esett. Végigsimított az arcán, és letörölte a könnyeit. Az eső olyan váratlanul állt el, ahogyan eleredt. És akkor megértette! Még itt sem lehet igazán boldog, ha egyedül van.
Lassan szállt fel, szárnyait szivárványszínűre festették az újra előbújó napsugarak. Megkereste azt a helyet, ahol egy sötét, szív alakú folt rémlett fel a tenger mélyéről, és ott elengedte magát. Hagyta, hagy zuhanjon. Tudta, hogy ahova megy, ott igazi boldogság vár rá.
Olyan könnyű volt, akár egy falevél, amit az őszi erdőben kerget a szél. Lassan hullott alá a mélybe, és a hullámok lágyan ölelték, csókolták a testét, amíg az utolsó csepp levegő is elhagyta a tüdejét.
Ekkor ébredt föl. Lassú, egyenletes szuszogás hallatszott mellette, és egy férfi meleg kezét érezte meztelen derekán. Ki sem kellett nyitni a szemét, hogy tudja: új csodát kapott az élettől. A Szerelmet.
(2012. február 27.)

To Top