Barion Pixel
Connect with us

Meghalt Szurdi Miklós

Hírek

Meghalt Szurdi Miklós

73 éves korában meghalt Szurdi Miklós, a magyar művészvilág egyik meghatározó alakja. Halálhírét Pásztor László erdőkertesi polgármester jelentette be.

Hosszan tartó betegség után meghalt Szurdi Miklós, aki a magyar filmvilágban mindennel foglalkozott, amivel csak lehetett. Színészként, rendezőként, forgatókönyvíróként és színházigazgatóként is tevékenykedett.

Mély megrendüléssel fogadtam a hírt. Nagyon megkedveltem Őt, mert fiatalos gondolkodása és sajátos világlátása ösztönzően hatott a környezetére. Szurdi Miklós művész volt. Egy ember, akire számíthattam. Munkaerő, aki szívén viselte Erdőkertes kulturális életét. Egy hős, aki kitartóan viselte hosszantartó, komoly betegségét. Elment, és nagy űrt hagy maga után. Köszönjük Miklós, hogy nekünk is voltál!

– fogalmazott Facebook-posztjában Pásztor László.

Mindenben számíthatnak egymásra

Szurdi Miklós színész-rendező 1950-ben született. A Színház- és Filmművészeti Főiskolán előbb színész (1947), majd rendező (1975) szakos diplomát szerzett. Négy évig filmgyári asszisztens volt, majd színházi rendezőként dolgozott Kecskeméten (1975–79) és Szolnokon (1979–82). 1983-tól a Magyar Filmgyártó Vállalat és a Magyar Televízió rendezőjeként játékfilmeket, tévéfilmeket és tévésorozatokat rendezett, de színházakban továbbra is dolgozott (Veszprémben és Székesfehérváron, Budapesten pedig a Nemzetiben és a Fiatalok Színházában).

A színész-rendezőnek három felesége volt. Az első Gór Nagy Mária, akitől két fia született: Tamás és András. Utána Appel Editet vette el, akitől István és Judit nevű gyermekei születtek. Az 1990-es évek végén házasodtak össze Xantus Barbarával, ebből a házasságból is két gyermek született: Panna és Balázs Benjámin.

Storynak Xantus Barbarával való válása után nyilatkozta, amikor egy színésznőt választott társául, a négy évtizeddel fiatalabb Pető Zsófiát:

A hat gyerekem úgy szereti egymást, mint az édestestvérek, sokat vannak együtt, mindenben számíthatnak egymásra. Én meg szerelmes típus vagyok. Ennyi. A szerelem elmúlik, viszont mindhárom volt feleségemmel jó viszonyban vagyok.

 

(Borítókép: Szurdi Miklós rendező a Talpra magyar! rockmusical főpróbáján a Papp László Budapest Sportarénában 2018. március 14-én. Fotó: Mohai Balázs / MTI)

Forrás: index.hu

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Elhunyt Czakó Gábor, a nemzet művésze

  By

  Családja jelentette be, hogy szerdán hajnalban, hosszú betegség után halt meg Czakó Gábor. 82 éves volt.

 • Hírek

  Átadták az idei Balassi Bálint-emlékkardot

  By

  A XVI. századi európai költészet kiemelkedő alakjára, Balassi Bálintra emlékezve huszonnyolcadik alkalommal adták át a magyar alapítású nemzetközi díjat, a Balassi Bálint-emlékkardot, melyet idén Fekete Vince költő és Abdallah Abdel-Ati Abdel-Szalam Mohamed...

 • Hírek

  Meghalt Grétsy László

  By

  Az ország legismertebb és legkedveltebb nyelvésze 91 éves volt. Grétsyt országon ismertté és népszerűvé a Vágó Istvánnal közösen vezetett Álljunk meg egy szóra című nyelvművelő műsor tette híressé.

 • Hírek

  A szeretet versei a kultúra napján

  By

  Különleges estével ünnepli a magyar kultúra napját a Himnusz születése apropóján a Magyar Versmondók Egyesülete és a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ.

 • Hírek

  Le kellett kapcsolni a csomagküldő chatbotot

  By

  Le kellett kapcsolni a Magyarországon is jelen lévő csomagküldő chatbotját, miután saját haszontalanságáról írt verset. Segíteni ugyan nem tudott az ügyfélszolgálatos MI, de legalább szerzett néhány vidám percet az elégedetlen ügyfélnek.

To Top