Barion Pixel
Connect with us

Megavers – 3

FELHÍVÁS: MEGAVERS – 3

A költészet napja alkalmából az Aba-Novák Kulturális Központ és a Szolnok Televízió tehetségkutató versenyt indított, melynek az a célja, hogy a versszerető közönség tehetséges fiatalok értő tolmácsolásában élvezhesse a klasszikus és kortárs költők műveit.

A rendezvény már két alkalommal aratott óriási sikert. Akik figyelemmel kísérték a Megavers – 2 rendezvényeit, három előadásból és televíziós műsorból ismerhették meg azt a 22 fiatalt, akik vállalták a megmérettetést úgy, hogy a versmondás intimitása keveredett a showműsor elemeivel.
A sikerre való tekintettel folytatni kívánjuk a programot, ezért újra meghirdetjük a versenyt Megavers – 3 címmel.

Szeretnénk, ha ez a lehetőség az eddigieknél is szélesebb kört szólítana meg, és még több, a költészetet szerető fiatal mérettetné meg magát, mutatkozna meg a közönség előtt a felvételek során, illetve a televízió képernyőjén keresztül.

A Megavers – 3 sikeres megrendezéséhez Jász-Nagykun-Szolnok megye közművelődési intézményeinek, iskoláinak, civil szervezeteinek segítségét és közreműködését is kérjük.

A rendezvény menete:

• Jelentkezési lapokat juttatunk el a közművelődési intézményekbe, iskolákba, melyek terjesztésére és begyűjtésére felkérjük a helyi kollégákat.
• Tájékoztatást nyújtunk az Aba-Novák Kulturális Központ és a Szolnok Televízió honlapjain.
• A jelentkezés történhet elektronikus úton vagy levélben a Jelentkezési lapon megadott címeken.
• Az előválogatók az Aba-Novák Kulturális Központban lesznek, előreláthatólag 5 alkalommal, januárban és februárban. Lebonyolításuk végső határideje: 2011. február 19.
• Az előválogatókról 20 fiatal jut tovább a televíziós versenyre. Részükre folyamatos felkészítő tréninget biztosítunk az eddigi hagyományoknak megfelelően: színészek, neves szakemberek közreműködésével Szolnokon, az Aba-Novák Kulturális Központban.

• A televíziós középdöntők a következő időpontokban lesznek:

– 2011. március 23. 16 óra: Megavers 3 – középdöntő az Aba-Novák Kulturális Központban2011. március 26.: a felvétel műsorra tűzése a Szolnok Televízióban

– 2011. március 30. 16 óra Megavers 3 – középdöntő az Aba-Novák Kulturális Központban
2011. április 2.: a felvétel műsorra tűzése a Szolnok Televízióban

– 2011. április 6. 16 óra Megavers 3 – döntő az Aba-Novák Kulturális Központban
– 2011. április 9.: a felvétel műsorra tűzése a Szolnok Televízióban

A rendezvénnyel kapcsolatos szabályok:

• Korhatár: 12-től 30 éves korig
• Vers: szabadon választott
• Ebben az évben összeállítottunk egy olyan antológiát, melyet jó szívvel ajánlunk minden versenyzőnek. Tizennégy Jász-Nagykun-Szolnok megyében élő vagy ide kötődő költőnek több mint száz versét gyűjtöttük össze. A válogatásra a tematikai sokféleség jellemző. Ezzel az összeállítással az indulók versválasztását kívánjuk megkönnyíteni, s egyben megyénk kortárs költészetére irányítani a figyelmet – reményeink szerint lesznek olyan szavalók, akik kedvet éreznek ahhoz, hogy ezekből a versekből szólaltassanak meg verseket a versenyen. De hangsúlyozzuk, ez csak lehetőség, nem kell ezekből a költeményekből választani (esetleges választásuk nem jelent előnyt az elbíráláskor), nevezni a magyar és az egyetemes irodalom bármely alkotásával lehet.

A versenyen való részvétel fontos szabálya, hogy azok, akik az előző két évben középdöntőkbe és döntőkbe (vagyis a televízió képernyőjére) jutottak, nem jelentkezhetnek a mostani megmérettetésre. Vagyis a középdöntőbe, televíziós közvetítésig eljutók a szereplésüket követő két évben nem indulhatnak ezen a versenyen, de háromévente megmérettethetik magukat. Ezáltal is szeretnénk minél több új jelentkezőnek lehetőséget biztosítani a versenyen való részvételre.

A költészet napja alkalmából a szervezők, a versenyben részt vevő fiatalok, a neves színészekből és szakemberekből álló zsűri, valamint a közönség ezzel a rendezvénysorozattal kívánják megbecsülésüket kifejezni a magyar és az egyetemes költészet értékei iránt.

A rendezvény szakmai együttműködői:

Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus
Magyar Versmondók Egyesülete
Magyar Versmondásért Alapítvány

Médiapartnerek: vers.hu, Versmondó folyóirat

Részletes információt Fróna Katalintól lehet kérni az Aba-Novák Kulturális Központban, az 56/514-578-as telefonszámon, vagy e-mail-ben: frona.kata@ankk.hu, valamint az aktuális hírek megtalálhatók lesznek a www.ankk.hu, www.szolnoktv.hu, www.muveszeti.mmikl.hu; www.vers.hu és www.versmondas.hu honlapokon.

 

To Top