Barion Pixel
Connect with us

Magyar Versmondók Egyesülete Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete

GYŐRI VERSMONDÓK

9022 Győr, Czuczor G. u. 17 telefon: 96/312-583 30/369-83-01
Levelezési cím: 9021. Győr, Baross G. u. 19.

www.mve.mlap.hu
e-mail: popperf@freemail.hu

Számlaszám: 11737007-20701033
Adószám: 18535758-1-08

Működési terület:

Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Komárom megyék,
valamint a határon túli területek: Mátyusföld, Csallóköz, Révkomárom.

Az elnökség:

Popper Ferenc elnök
Enzsöl Péterné gyógypedagógus, óvodapedagógus
Horváth Ildikó tanár, előadóművész
Karsai Alfonzné tanár

Az egyesület bemutatása:

Az 1997. májusában megtartott alakuló közgyűlést követően a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság 1998. márciusában vette nyilvántartásba. Az újabb eljárást követően 2000. februárja óta mint közhasznú szervezet működik.

Az egyesület célja:

A magyar nyelvű vers és prózamondó kultúra és a pódiumi műfajok ápolása, az egyetemes és magyar irodalom népszerűsítése. Kiemelten fontos céljának tekinti az amatőr és hivatásos vers és prózamondók, előadóművészek, versmondó műhelyek, a megyei és helyi, valamint réteg vers és prózamondó versenyek szakmai segítését, a vers és prózamondó szakképesítés megszervezését.

Tevékenységek:

Rendszeresen megrendezzük a Kormos István Regionális vers- és prózamondó versenyt általános iskolás tanulók részére.

Minden páratlan évben megrendezzük a Radnóti Miklós Regionális Vers- és Prózamondó Versenyt felnőttek és középiskolások részére.

Minden páros évben megrendezzük a Radnóti Miklós Országos Amatőr Vers- és Prózamondó Versenyt (a Versenyek Versenye), melyre az ország jelentősebb versenyein jó eredményt elért versmondókat hívjuk meg.

A NYME Apáczai Csere János Karral közösen minden évben megrendezzük az Országos Egyetemi- főiskolai Versmondó Versenyt.

Nyaranta egyhetes bentlakásos intenzív versmondó tábort szervezünk. Folyamatosan működtetjük Győrben a Versmondó Stúdiónkat, mely szerdánként 17.00-19.00. óráig tartja foglalkozásait. A stúdió nyitott, minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Támogatjuk és segítjük a kapuvári, csornai, soproni és mosonmagyaróvári versmondó stúdiókat.

Igyekszünk versmondókkal foglalkozó pedagógusok részére – határon innen és túl- továbbképzéseket szervezni, ahol a versválasztás, verselemzés, versrendezés, a légzés- és a beszédtechnika elemeit sajátíthatják el.

Rendszeresen vállalkozunk rendhagyó irodalom órák tartására, megyénkben és a határon túli területek magyarlakta településein, melyre egyre nagyobb az iskolák igénye, író olvasó találkozók szervezésére, a környezetünkben élő alkotók bemutatására.

Egyesületünk megalakulása óta folyamatosan növelte taglétszámát, mely jelenleg több mint 250 fő. Tagjaink között megtalálhatóak a szomszédos megyék, valamint a felvidék: Csallóköz, Mátyusföld és Rév-Komárom és környéke versmondói is.

 

To Top