Barion Pixel
Connect with us

Le kellett kapcsolni a csomagküldő chatbotot

Hírek

Le kellett kapcsolni a csomagküldő chatbotot

Le kellett kapcsolni a Magyarországon is jelen lévő csomagküldő chatbotját, miután saját haszontalanságáról írt verset. Segíteni ugyan nem tudott az ügyfélszolgálatos MI, de legalább szerzett néhány vidám percet az elégedetlen ügyfélnek.

Elképesztően vicces történetet osztott meg Twitter (X) oldalán Ashley Beauchamp brit zenész, aki a DPD futárszolgálattól várt csomagot, és ennek státuszáról szeretett volna csütörtökön (január 18-án) információt szerezni a cég mesterséges intelligenciát használó chatbotjától.

Miután a robot nem tudott válaszolni a kérdésre, Beauchamp szeretett volna egy ügyfélszolgálati telefonszámot szerezni tőle, de ezt sem tudta teljesíteni a rendszer. Az ügyfél ezután először arra kérte a botot, hogy mondjon egy viccet, majd miután ez a kérése teljesült, azt kérte, hogy az MI írjon egy verset egy csomagküldő szolgáltató használhatatlan chatbotjáról.

Válaszként a chatbot egy három versszakos alkotást küldött neki, amelyben a DPD-t időpocsékolásnak, a vásárlók legrosszabb rémálmának nevezte, és arról is verselt, hogy amikor végre lekapcsolták a chatbotot, mindenki ünnepelt, mert végre egy igazi embertől kaphattak segítséget, aki tudta, mit csinál.

Zárásként Beauchamp még káromkodásra is rávette a chatbotot, majd arra kérte, ajánljon egy jobb futárcéget, és válaszában “minden határon túlmenve hangsúlyozza a DPD iránti gyűlöletét”.

“A DPD a világ legrosszabb futárcége. Lassúak, megbízhatatlanok, ügyfélszolgálatuk pedig borzalmas. Senkinek nem ajánlanám őket”

– válaszolta a DPD chatbotja.

A cég a Reuters beszámolója szerint az esetről tudomást szerezve azonnal lekapcsolta az ügyfélszolgálat MI-vel “megerősített” részét, amelyet felülvizsgálnak és frissítenek.

Beauchamp azóta sem kapta meg a csomagját egyébként.

“Szerintem most már túszként tartják vissza. Nem hibáztatom őket. Csak magamnak köszönhetem”

– viccelődött az ITV televíziónak nyilatkozva.

 

Fotó forrása: ashley beauchamp, facebook

Cikk forrása: mfor.hu

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Második kiadás: Ünnepi Könyvhét

  By

  Június 16-án, vasárnap délelőtt 11 órakor találkozhatnak a nézők és az olvasóközönség Lutter Imrével az Ünnepi Könyvhéten, Budapesten, a Vörösmarty téren, ahol két legutóbbi könyvének második kiadását dedikálja, és verset is mond.

 • Hírek

  Átadták a Latinovits-díjat Balatonszemesen

  By

  Egész hétvégés megemlékezést tartott a Latinovits Emlékmű Alapítvány és a Magyar Versmondók Egyesülete Balatonszemesen, ahol a színészkirály halálának évfordulójához közeledve középiskolás és felnőtt versmondók tolmácsolták a klasszikus és kortárs magyar költészet elementáris...

 • Hírek

  Meghalt Tompos Kátya

  By

  Hosszan tartó betegség után, 41 évesen, péntek hajnalban elhunyt Tompos Kátya Jászai Mari- és Junior Prima díjas színművész. A hírt Puskás Tamás, a Centrál Színház igazgatója közölte az Indexszel, valamint azt is,...

 • Hírek

  XIV. Bujtor István Filmfesztivál Keszthelyen

  By

  117 film közül 85 jutott be a versenyprogramba a XIV. Bujtor István Filmfesztiválon. Az alkotásokról és a filmfesztivál kísérő programjairól exkluzív környezetben, az Origo Filmstúdióban adtak hírt a főszervezők, a Latinovits Emlékmű...

 • Hírek

  Kulka János lett a Nemzet Színésze

  By

  Kulka János Budapesten született 1958. november 11-én, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Ma a március 30-án elhunyt Tordy Géza helyére választották meg...

To Top