Barion Pixel
Connect with us

Le kellett kapcsolni a csomagküldő chatbotot

Hírek

Le kellett kapcsolni a csomagküldő chatbotot

Le kellett kapcsolni a Magyarországon is jelen lévő csomagküldő chatbotját, miután saját haszontalanságáról írt verset. Segíteni ugyan nem tudott az ügyfélszolgálatos MI, de legalább szerzett néhány vidám percet az elégedetlen ügyfélnek.

Elképesztően vicces történetet osztott meg Twitter (X) oldalán Ashley Beauchamp brit zenész, aki a DPD futárszolgálattól várt csomagot, és ennek státuszáról szeretett volna csütörtökön (január 18-án) információt szerezni a cég mesterséges intelligenciát használó chatbotjától.

Miután a robot nem tudott válaszolni a kérdésre, Beauchamp szeretett volna egy ügyfélszolgálati telefonszámot szerezni tőle, de ezt sem tudta teljesíteni a rendszer. Az ügyfél ezután először arra kérte a botot, hogy mondjon egy viccet, majd miután ez a kérése teljesült, azt kérte, hogy az MI írjon egy verset egy csomagküldő szolgáltató használhatatlan chatbotjáról.

Válaszként a chatbot egy három versszakos alkotást küldött neki, amelyben a DPD-t időpocsékolásnak, a vásárlók legrosszabb rémálmának nevezte, és arról is verselt, hogy amikor végre lekapcsolták a chatbotot, mindenki ünnepelt, mert végre egy igazi embertől kaphattak segítséget, aki tudta, mit csinál.

Zárásként Beauchamp még káromkodásra is rávette a chatbotot, majd arra kérte, ajánljon egy jobb futárcéget, és válaszában “minden határon túlmenve hangsúlyozza a DPD iránti gyűlöletét”.

“A DPD a világ legrosszabb futárcége. Lassúak, megbízhatatlanok, ügyfélszolgálatuk pedig borzalmas. Senkinek nem ajánlanám őket”

– válaszolta a DPD chatbotja.

A cég a Reuters beszámolója szerint az esetről tudomást szerezve azonnal lekapcsolta az ügyfélszolgálat MI-vel “megerősített” részét, amelyet felülvizsgálnak és frissítenek.

Beauchamp azóta sem kapta meg a csomagját egyébként.

“Szerintem most már túszként tartják vissza. Nem hibáztatom őket. Csak magamnak köszönhetem”

– viccelődött az ITV televíziónak nyilatkozva.

 

Fotó forrása: ashley beauchamp, facebook

Cikk forrása: mfor.hu

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Elhunyt Czakó Gábor, a nemzet művésze

  By

  Családja jelentette be, hogy szerdán hajnalban, hosszú betegség után halt meg Czakó Gábor. 82 éves volt.

 • Hírek

  Átadták az idei Balassi Bálint-emlékkardot

  By

  A XVI. századi európai költészet kiemelkedő alakjára, Balassi Bálintra emlékezve huszonnyolcadik alkalommal adták át a magyar alapítású nemzetközi díjat, a Balassi Bálint-emlékkardot, melyet idén Fekete Vince költő és Abdallah Abdel-Ati Abdel-Szalam Mohamed...

 • Hírek

  Meghalt Szurdi Miklós

  By

  73 éves korában meghalt Szurdi Miklós, a magyar művészvilág egyik meghatározó alakja. Halálhírét Pásztor László erdőkertesi polgármester jelentette be.

 • Hírek

  Meghalt Grétsy László

  By

  Az ország legismertebb és legkedveltebb nyelvésze 91 éves volt. Grétsyt országon ismertté és népszerűvé a Vágó Istvánnal közösen vezetett Álljunk meg egy szóra című nyelvművelő műsor tette híressé.

 • Hírek

  A szeretet versei a kultúra napján

  By

  Különleges estével ünnepli a magyar kultúra napját a Himnusz születése apropóján a Magyar Versmondók Egyesülete és a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ.

To Top