Barion Pixel
Connect with us

KI VAGYOK ÉN?

szerkesztett előadás Petőfi Sándor verseiből a KB 35 Inárcs előadásában

Az előadást 12 éves kortól ajánljuk, elsősorban középiskolásoknak és felnőtteknek

Kik vagyunk? Mitől válik értelmessé az életünk, hogyan nyerhet jelentést? Mit kezdjünk saját mulandóságunkkal? Ezek a kérdések végigvonulnak Petőfi költészetén, húsbavágóan aktuálissá téve azt a mai olvasó számára is. Előadásunk célja, hogy újra felfedezzük és felfedeztessük Petőfi költészetét, amelyet sokszor talán túl ismerős számunkra, ezért nem vesszük észre azt a költői erőt és frissességet, ami pedig sajátja.

Az előadás színházi szemmel és szabadon közelít a versekhez, hogy azok képessé váljanak új, számunkra fontos és izgalmas tartalmak kifejezésére, ami csak akkor lehetséges, ha képesek vagyunk párbeszédet folytatni, új, saját kérdéseket feltenni ezekhez az unalomig ismételt versekhez: mit jelent ma nekünk ez a költészet, és ez az életmű, amely oly fontos szerepet tölt be mind a magyar irodalomban, mind pedig a magyar „mitológiában”.

Ami az előadás vezérfonalául szolgál, és egyben legnagyobb esélye: a szerepjátszás, Petőfi szerepjátszó kedve, ami verseiben is rendkívüli erővel van jelen, és ami garantálhatja a színházi megjelenítés lehetőségét, hogy ne „csupán” egy irodalmi estet láthasson a néző.

Az előadás 2008 októberében a Kaleidoszkóp Versfesztiválon fődíjat kapott.

 

To Top