Barion Pixel
Connect with us

Jelentkezz a Janikovszky Éva meseíró pályázatra!

Az úgy volt…” címmel a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár VII. alkalommal hirdette meg a Janikovszky Éva nevét viselő meseíró pályázatot. A nemes versengés célja most is az, hogy a mai iskolásokat önálló alkotótevékenységre ösztönözzék, írás- és kifejező készségüket fejlesszék, irodalom iránti szeretetüket erősítsék.

A rangos meseíró verseny 2004-ben, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár fennállásának 100. évfordulóján került először meghirdetésre. A pályázat sikere további lendületet adott az azóta minden évben megrendezett versenynek.

A pályázat szervezői két kategóriában várják a 6-10 éves gyerekek, valamint a 11-16 éves fiatalok írásait. Az eredeti szándék szerint az első pályázati kiírás budapesti diákoknak, a második alkalommal a fővárosi fiatalokon kívül négy határon túli magyar település fiataljainak is szólt. Az érdeklődés azonban oly nagy volt más városokból és településekről, határokon belül és túlról is, hogy ettől a pályázati megkötéstől már a harmadik évtől eltekintettek.

A beérkezett írásokat könyvtárosokból álló előzsűri bírálja és juttatja el a szakmai zsűri tagjaihoz. Bárki több, de egyenként maximum 5 A/4 oldalnyi, bármilyen témájú pályaművel részt vehetett a versengésben. Az írásművek így bizonyára a hagyományos mesetémáktól a kis szerzők életének egy-egy eseményét megörökítő leírásig terjednek az idén is.

Az ideip ályázatot máris nagy érdeklődés kíséri. „Ha tudsz egy szép mesét, ha van egy érdekes, izgalmas történeted, írd meg, s ezzel máris részt vehetsz a meseíró versenyen!” – szól a szervezők invitálása.

Öt gépelt oldalnál nem hosszabb, bármilyen témájú alkotást várnak a tollforgató diákoktól.

A műveket a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár postacímére – 1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1. – kell elküldeni, vagy e-mailben a titkar@fszek.hu címre.

A VII. Janikovszky Éva meseíró pályázatra küldött alkotásokat április 24-ig várják a szervezők a megadott címeken.

A borítékra senki ne feledje ráírni: „Meseíró pályázat”, továbbá a pontos címét, nevét és életkorát.

Az ünnepélyes eredményhirdetés 2010. május 28-án 14 órakor lesz Budapesten.

A szervezők felhívják a figyelmet, hogy pályaműveket nem őriznek meg és nem is küldenek vissza.

 

To Top