Barion Pixel
Connect with us

FELHÍVÁS 

“Legnagyobb cél pedig, itt, e földi létben, 

Ember lenni mindég, minden körülményben.” 

Gyál Város Önkormányzata és az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár meghirdeti a

IV. ARANY JÁNOS VERSMONDÓ VERSENYT

Gyál Város támogatásával. 

Az anyanyelvápolásért és az élő vers, próza szépségének népszerűsítéséért Gyál Város megbízásából az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár tehetséggondozó versenyt hirdet. A versmondó versenyünkre minden a magyar nyelvet és a költészetet szerető felső tagozatos általános iskolás és középiskolás tanulót várunk, aki a vers tolmácsolásához tehetséget érez önmagában, és kipróbálta magát iskolai versenyeken. 

 

A nevezés feltételei: 

 

 1. A versenyre a gyáli járás és intézmények alá tartozó oktatási intézményekből delegált versmondók vehetnek részt az alábbiak szerint:

A verseny négy kategóriájának (5-6. osztályos tanulók, és 7-8. osztályos tanulók, középiskola 9-10. osztály, 11-12 (+13) osztály) legjobbjai, a zsűri döntése alapján, Gyál Város támogatása mellett jelentős díjazásban részesülnek. 

 2. A jelentkezők, versenyzőként egy-egy szabadon választott verssel nevezhetnek az alábbiak szerint: 

    • egy Arany János verssel, és  
    • egy ma is élő magyar író, költő versével 

A versenyzők más országos, térségi versenyen helyezést elért szövegekkel nem nevezhetnek!

A IV. ARANY JÁNOS” VERSMONDÓ verseny lebonyolítása: 

A verseny felmenő rendszerű, az előválogatókat az oktatási intézmények szervezik 2023. november 01. és 2024. február 10. között. Az előválogatókat követően a jelentkezéseket az oktatási intézmények küldik meg az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár részére. Oktatási intézményenként mind a négy korcsoportot (5.-6. osztály, 7.-8. osztály, középiskola 9-10. osztály, 11-12 (+13) osztály ), összesen intézményenként, kategóriánként maximum 2 fő + 2 fő nevező lehet. 

A döntőbe csak előválogatók után lehet bekerülni. 

A verseny döntőjére 2024. február 29-én, csütörtökön, Arany János születésének 207. évfordulója alkalmából kerül sor Gyálon az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár épületében (2360 Gyál, Kőrösi út 118-120). Honlap: www.gyalikozhaz.hu

A zsűri minden versenyzőtől, összesen kettő verset hallgat meg. Az egyes produkciók ideje – lehetőleg – ne haladja meg a 4 percet! Nevezési lapot jelen felhívás mellékleteként találják.

A nevezési lapokat a felhívás és az előválogatók megrendezését követően folyamatosan fogadjuk, de legkésőbb 2024. február 20-ig kérjük beküldeni elektronikusan az alábbi email címre: velkei.erika@gyalikozhaz.hu.

A döntő kezdete: 2024. február 29., 9:30 óra. Helyszíne: 2360, Gyál, Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár. 

Rendező: Gyál Város megbízásából az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár.  

A versenyben nevezési díj nincs!

A verseny zsűrijének elnöke Lutter Imre, előadóművész, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke, társelnöke Varró Dániel költő.

A zsűri tagjai közé minden nevező intézmény delegálhat egy pedagógust. A delegált pedagógus nevét és elérhetőségét is kérjük megadni a nevezési lapon. 

Tisztelettel kérem, az Ön által vezetett oktatási intézmény vegyen részt a versenyen, delegáljon tehetséges gyermekeket a versenyre. A felkérőlevél része a nevezési lap is. Természetesen bármilyen kérdése lenne készséggel áll az Ön rendelkezésére Velkei Erika közművelődési igazgatóhelyettes, velkei.erika@gyalikozhaz.hu  tel.: 06-70-457-2053

A program sajtónyilvános és ingyenes, minden érdeklődő nézőt szeretettel várunk a közönség soraiba!

 

Gyál, 2023. december 05. 

Bretus Imre igazgató

To Top