Barion Pixel
Connect with us

FELHÍVÁS 

“Legnagyobb cél pedig, itt, e földi létben, 

Ember lenni mindég, minden körülményben.” 

Gyál Város Önkormányzata és az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár meghirdeti az

IV. ARANY JÁNOS VERSMONDÓ VERSENYT Gyál Város támogatásával. 

 

Az anyanyelvápolásért és az élő vers, próza szépségének népszerűsítéséért Gyál Város megbízásából az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár tehetséggondozó versenyt hirdet. A versmondó versenyünkre minden a magyar nyelvet és a költészetet szerető felső tagozatos általános iskolás és közép iskolás tanulót várunk, aki a vers tolmácsolásához tehetséget érez önmagában, és kipróbálta magát iskolai versenyeken. 

 

A nevezés feltételei: 

 A versenyre a gyáli járás és felkért intézmények alá tartozó oktatási intézményekből delegált, 10-14 éves versmondók vehetnek részt. (Illetve a középiskolások is.)

    1. A verseny három kategóriájának (5-6. osztályos tanulók, és 7-8. osztályos tanulók, középiskolások) legjobbjai, a zsűri döntése alapján, Gyál Város támogatása mellett jelentős díjazásban részesülnek. 
    2. A jelentkezők, versenyzőként egy-egy szabadon választott verssel nevezhetnek az alábbiak szerint: 
  • egy Arany János verssel, és  
  • egy ma is élő magyar író, költő versével 

A versenyzők más országos, térségi versenyen helyezést elért szövegekkel nem nevezhetnek!

A IV. ARANY JÁNOS” VERSMONDÓ verseny lebonyolítása: 

A verseny felmenő rendszerű, az előválogatókat az oktatási intézmények szervezik 2023. november 01. és 2024. február 10. között. Az előválogatókat követően a jelentkezéseket az oktatási intézmények küldik meg az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár részére. Oktatási intézményenként mind a három korcsoportot (5.-6. osztály, 7.-8. osztály, középiskola), összesen intézményenként, kategóriánként maximum 2 fő + 2 fő nevező lehet. 

A döntőbe csak előválogatók után lehet bekerülni. 

A verseny döntőjére 2024. február 29-én, csütörtökön, Arany János születésének 207. évfordulója alkalmából kerül sor Gyálon az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár épületében (2360 Gyál, Kőrösi út 118-120). Honlap: www.gyalikozhaz.hu

A zsűri minden versenyzőtől, összesen kettő verset hallgat meg. Az egyes produkciók ideje – lehetőleg – ne haladja meg a 4 percet!

Nevezési lap itt tölthető le.

A nevezési lapokat a felhívás és az előválogatók megrendezését követően folyamatosan fogadjuk, de legkésőbb 2024. február 20-ig kérjük beküldeni elektronikusan az alábbi email címre: szervezes@gyalikozhaz.hu.

A döntő kezdete: 2024. február 29., 9:30 óra. Helyszíne: 2360, Gyál, Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár. 

Rendező: Gyál Város megbízásából az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár.  

A versenyben nevezési díj nincs!

A zsűri tagjai közé minden nevező intézmény delegálhat egy pedagógust. A delegált pedagógus nevét és elérhetőségét is kérjük megadni a nevezési lapon. 

Tisztelettel kérem, az Ön által vezetett oktatási intézmény vegyen részt a versenyen, delegáljon tehetséges gyermekeket a versenyre. A felkérőlevél része a nevezési lap is. Természetesen bármilyen kérdése lenne készséggel áll az Ön rendelkezésére.   

A program sajtónyilvános és ingyenes, minden érdeklődő nézőt szeretettel várunk a közönség soraiba!

 

Gyál, 2023. október 10. 

 Bretus Imre igazgató 

 

To Top