Connect with us

Hobo: itt a vége?

Hírek

Hobo: itt a vége?

Hobo 33évesen 1978-ban alapította együttesét, és 2011 februárjában 66 évesen, a zenekar 33éves fennállása után búcsúzik közönségétől.

A februári koncerten a következő felállásban lépnek színpadra: Földes László (Hobo), Póka Egon, Tátrai Tibor, Solti János. Vendégként pedig a következők teszik tiszteletüket: Deák Bill Gyula, aki közel hat esztendeig volt a HBB tagja, valamint Madarász Gábor, aki napjainkban dolgozik együtt Hobo-val.

Mint a sajtótájékoztatón megtudtuk közel negyven dal került fel egy listára amit Hobo állított össze ebből körülbelül 25-30 dal lesz hallható a koncerten, de természetesen ez a lista még változni fog az elkövetkezendő hónapokban.

Kiderült továbbá az is, hogy ez a felállás csak januárban kezd el próbálni a nagy koncertre és a tervek között szerepel egy-két főpróbának szánt felvezető koncert is, valószínűleg vidéki sportcsarnokokban.

Békés szép búcsú lesz a februári…

Arra a kérdésre, hogy miért csak két vendégfellépője lesz ennek az estének -hiszen 33 év alatt 23 zenész fordult meg az együttesben- azt a választ kapták a sajtó képviselői, hogy nem szeretnék megismételni a 2008-as jubileumi nagykoncertet, ahol valóban nagyon sok volt szerző és zenésztársuk meghívást kapott. Inkább békésen és szépen szeretnének elbúcsúzni valamint megköszönni a közönségnek az eltelt évek figyelmét és szeretetét.

A sajtóeseményen bemutattak egy új válogatás lemezt „Halj meg és nagy leszel” címmel is, ami a napokban jelent meg. Rozsonits Tamástól megtudhattuk, ez nem egy szokásos válogatáslemeznek készült, inkább egy 33 évet, egy zenekar munkásságát a kezdetektől napjainkig átfogó élménynek, azoknak akik nem ismerik az együttest. Ezeken a dalokon keresztül kaphatnak egy képet erről a 33 évről, s reményeik szerint a lemez hatására jobban meg akarják majd ismerni a HBB-et.

Ám természetesen az igazi rajongok sem nélkülözhetik a fent említett korongot, hiszen egy együttes befejezi pályáját, de a lemezek – legyen az bakelit, vagy CD – mindig örömöt tud adni, ha feltesszük a lejátszóra. Visszarepíthet minket fiatalságunk, vagy éppen a nem is túl régmúlt idők emlékei segítségével egy-egy szép este, vagy koncert élményéhez.

Hiszen nem tagadom én jómagam is, na meg persze a generációmis a HBB „oly sokáig voltunk lenn…” (1982) lemeze révén ismerte meg és szerette meg a bluest és a rock and rollt.

Az is csodának számított, hogy ez az album megjelenhetett, hiszen Erdős Péter korábban hallani sem akart arról, hogy a HBB-nek lemeze legyen, de végül is lett. Sőt talán a legtermékenyebb együttesről beszélhetünk, hiszen a HBB-nek 33 év alatt 26 nagylemeze és 1 kislemeze jelent meg. Nem is beszélve a Hobo nevéhez köthető önálló albumok hosszú soráról!

Egy film mellett sem lehet szó nélkül elmenni, ez pedig nem más, mint a „Kopaszkutya” Szomjas György rendezésében 1981-ből, aminek sajnos a mai napig sem készült el a folytatása, pedig többször szóba került ennek megvalósítása.

Végezetül, idéznék Hobo „Búcsúleveléből” egy részletet:

„A zenekar leg nagyobb egyéniségeinek évtizedek óta saját útjai vannak, többüknek nagyon sikeres. A régi banda újbóli összehozására tett kísérletek 2009-ben mindannyiunk más elfoglaltsága miatt sikertelenek voltak, nekem pedig ma sincs kedvem a nosztalgiázásra. Ezért úgy döntöttem, hogy ennek a rögös, de gyönyörűséges útnak legyen szép a vége.”

Tehát találkozunk 2011.február 12-én az Arénában egy utolsó blues erejéig a Hobo Blues Band-del és lezárul a Magyar könnyűzene egy vaskos és termékeny időszaka.

 

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Izgalmas Caramel-dalokkal jön a MESTERKÓD

  By

  Tíz vadonatúj slágerrel mutatkozik be Molnár Ferenc Caramel a Mesterkód című romantikus musicalben december 3-án, szombaton este a Budapest Arénában. A produkció teljes zenei anyaga elérhetővé vált ma Caramel YouTube csatornáján.

 • Hírek

  Bertók László Költészeti Díj

  By

  Második alkalommal ítélte oda a kuratórium a Bertók Lászlóról elnevezett költészeti díjat, ezúttal Tóth Krisztina József Attila-díjas költő, író, műfordító eddigi életpályáját elismerve. Tóth Krisztina költőként az elmúlt három évtized magyar irodalmának élvonalába tartozik, nyolc...

 • Hírek

  Átadták a 2022. évi Radnóti-díjakat

  By

  Bakos-Kiss Gábor Jászai Mari-díjas színművész, a Győri Nemzeti Színház igazgatója és Tóth Benedek Ernő Bujtor István-díjas versmondó kapta idén a Radnóti-díjat, amit a Magyar Versmondók Egyesülete a XVII. Radnóti Biennálén, ünnepélyes keretek...

 • Hírek

  Újra színpadon az ország legjobb versmondói

  By

  A pandémia miatti kényszerpihenő után, négy éves kihagyással, november első hétvégéjén a Győri Nemzeti Színházban rendezi meg a Magyar Versmondók Egyesülete a Radnóti Biennálét, azon belül a XXVII. Radnóti Miklós Vers- És...

 • Hírek

  Átadták a Szépírók Társasága idei díjait

  By

  2022. október 29-én, szombaton este adták át a Szépírók Társasága idei díjait. Szépirodalom kategóriában Ladik Katalin, értekező próza kategóriában Havasréti József kapta a Szépíró-díjat, a Junior Szépíró-díjat Láng Orsolya nyerte el, irodalomszervezői...

To Top