Barion Pixel
Connect with us

Hobo: itt a vége?

Hírek

Hobo: itt a vége?

Hobo 33évesen 1978-ban alapította együttesét, és 2011 februárjában 66 évesen, a zenekar 33éves fennállása után búcsúzik közönségétől.

A februári koncerten a következő felállásban lépnek színpadra: Földes László (Hobo), Póka Egon, Tátrai Tibor, Solti János. Vendégként pedig a következők teszik tiszteletüket: Deák Bill Gyula, aki közel hat esztendeig volt a HBB tagja, valamint Madarász Gábor, aki napjainkban dolgozik együtt Hobo-val.

Mint a sajtótájékoztatón megtudtuk közel negyven dal került fel egy listára amit Hobo állított össze ebből körülbelül 25-30 dal lesz hallható a koncerten, de természetesen ez a lista még változni fog az elkövetkezendő hónapokban.

Kiderült továbbá az is, hogy ez a felállás csak januárban kezd el próbálni a nagy koncertre és a tervek között szerepel egy-két főpróbának szánt felvezető koncert is, valószínűleg vidéki sportcsarnokokban.

Békés szép búcsú lesz a februári…

Arra a kérdésre, hogy miért csak két vendégfellépője lesz ennek az estének -hiszen 33 év alatt 23 zenész fordult meg az együttesben- azt a választ kapták a sajtó képviselői, hogy nem szeretnék megismételni a 2008-as jubileumi nagykoncertet, ahol valóban nagyon sok volt szerző és zenésztársuk meghívást kapott. Inkább békésen és szépen szeretnének elbúcsúzni valamint megköszönni a közönségnek az eltelt évek figyelmét és szeretetét.

A sajtóeseményen bemutattak egy új válogatás lemezt „Halj meg és nagy leszel” címmel is, ami a napokban jelent meg. Rozsonits Tamástól megtudhattuk, ez nem egy szokásos válogatáslemeznek készült, inkább egy 33 évet, egy zenekar munkásságát a kezdetektől napjainkig átfogó élménynek, azoknak akik nem ismerik az együttest. Ezeken a dalokon keresztül kaphatnak egy képet erről a 33 évről, s reményeik szerint a lemez hatására jobban meg akarják majd ismerni a HBB-et.

Ám természetesen az igazi rajongok sem nélkülözhetik a fent említett korongot, hiszen egy együttes befejezi pályáját, de a lemezek – legyen az bakelit, vagy CD – mindig örömöt tud adni, ha feltesszük a lejátszóra. Visszarepíthet minket fiatalságunk, vagy éppen a nem is túl régmúlt idők emlékei segítségével egy-egy szép este, vagy koncert élményéhez.

Hiszen nem tagadom én jómagam is, na meg persze a generációmis a HBB „oly sokáig voltunk lenn…” (1982) lemeze révén ismerte meg és szerette meg a bluest és a rock and rollt.

Az is csodának számított, hogy ez az album megjelenhetett, hiszen Erdős Péter korábban hallani sem akart arról, hogy a HBB-nek lemeze legyen, de végül is lett. Sőt talán a legtermékenyebb együttesről beszélhetünk, hiszen a HBB-nek 33 év alatt 26 nagylemeze és 1 kislemeze jelent meg. Nem is beszélve a Hobo nevéhez köthető önálló albumok hosszú soráról!

Egy film mellett sem lehet szó nélkül elmenni, ez pedig nem más, mint a „Kopaszkutya” Szomjas György rendezésében 1981-ből, aminek sajnos a mai napig sem készült el a folytatása, pedig többször szóba került ennek megvalósítása.

Végezetül, idéznék Hobo „Búcsúleveléből” egy részletet:

„A zenekar leg nagyobb egyéniségeinek évtizedek óta saját útjai vannak, többüknek nagyon sikeres. A régi banda újbóli összehozására tett kísérletek 2009-ben mindannyiunk más elfoglaltsága miatt sikertelenek voltak, nekem pedig ma sincs kedvem a nosztalgiázásra. Ezért úgy döntöttem, hogy ennek a rögös, de gyönyörűséges útnak legyen szép a vége.”

Tehát találkozunk 2011.február 12-én az Arénában egy utolsó blues erejéig a Hobo Blues Band-del és lezárul a Magyar könnyűzene egy vaskos és termékeny időszaka.

 

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Második kiadás: Ünnepi Könyvhét

  By

  Június 16-án, vasárnap délelőtt 11 órakor találkozhatnak a nézők és az olvasóközönség Lutter Imrével az Ünnepi Könyvhéten, Budapesten, a Vörösmarty téren, ahol két legutóbbi könyvének második kiadását dedikálja, és verset is mond.

 • Hírek

  Átadták a Latinovits-díjat Balatonszemesen

  By

  Egész hétvégés megemlékezést tartott a Latinovits Emlékmű Alapítvány és a Magyar Versmondók Egyesülete Balatonszemesen, ahol a színészkirály halálának évfordulójához közeledve középiskolás és felnőtt versmondók tolmácsolták a klasszikus és kortárs magyar költészet elementáris...

 • Hírek

  Meghalt Tompos Kátya

  By

  Hosszan tartó betegség után, 41 évesen, péntek hajnalban elhunyt Tompos Kátya Jászai Mari- és Junior Prima díjas színművész. A hírt Puskás Tamás, a Centrál Színház igazgatója közölte az Indexszel, valamint azt is,...

 • Hírek

  XIV. Bujtor István Filmfesztivál Keszthelyen

  By

  117 film közül 85 jutott be a versenyprogramba a XIV. Bujtor István Filmfesztiválon. Az alkotásokról és a filmfesztivál kísérő programjairól exkluzív környezetben, az Origo Filmstúdióban adtak hírt a főszervezők, a Latinovits Emlékmű...

 • Hírek

  Kulka János lett a Nemzet Színésze

  By

  Kulka János Budapesten született 1958. november 11-én, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Ma a március 30-án elhunyt Tordy Géza helyére választották meg...

To Top