Barion Pixel
Connect with us

Gyurkovics Tibor – versenyfelhívás

Gyurkovics Tibor Kárpát-medencei Vers-, Prózamondó és Verséneklő Verseny
2022.

Kedves Versmondó, Verséneklő Barátunk!

2020. októberében sajtótájékoztatón hirdettük meg a Kárpát-medencei Gyurkovics Tibor vers-, prózamondó és verséneklő versenyt Budapesten! A verseny fő támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzezi Kulturális Alap, A verseny védnöke: Törley R. Mária szobrászművész.
A versenyt ifjúsági (15-től 24 éves korig) és felnőtt (25-éves kortól), vers – és prózamondás, valamint énekelt vers (maximum 5 fős zenekarok, vagy szólisták részére) kategóriában hirdetjük meg!
A versenyt az elmúlt két évben a pandémia miatt halasztanunk kellett. Az idei évben újra megpróbálkozunk a rendezéssel, lehetőséget teremtve a hazai és határon túli amatőr előadóknak a megmutatkozásra!
Terveink szerint ősszel – októbertől november közepéig – rendezzük a selejtező versenyeket. A nevezés feltétele: Egy Gyurkovics Tibor mű és egy szabadon választott magyar költő, vagy prózaíró alkotása. Az előadott művek egyenként nem haladhatják meg a 7 percet!

Szervezési kérdésekkel hívható: Farkas Tibor +3630/3968678-as telefonon. Jelentkezési lap letölthető a www.vmhk.hu weboldalról. A jelentkezéseket folyamatosan várjuk a gyurkovicsvers2022@gmail.com e-mailcímre, jó felkészülést és jó egészséget kívánunk mindenkinek!
Segítség: a könyvtárak mellett itt is megtalálhatók Gyurkovics Tibor költeményei: https://pim.hu/hu/dia/dia-tagjai/gyurkovics-tibor

A selejtezőket október eleje és november vége között tervezzük lebonyolítani az alábbi helyszíneken, figyelembe véve a jelentkezők létszámát:

Zenta, Szeged, Pécs, Nagykanizsa, Kolozsvár, Debrecen, Szombathely , Komárom, Veszprém , Budapest

A selejtező helyszínek a jelentkezések számától függően változhatnak!

A döntő tervezett időpontja:
december 17. szombat Gyurkovics Tibor születésének 91. évfordulója!

Amennyiben az ősz folyamán a pandémiás helyzet miatt újabb lezárások lesznek, akkor online módon, videók beküldésével szervezzük meg a versenyt! Aki nem tud részt venni a selejtezőkön, beküldheti videón is a két verset! Bízunk a személyes találkozók lehetőségében, ezért a jelentkezési lapokat is ennek megfelelően kérjük beküldeni!

A döntőt csak személyes megjelenéssel rendezzük meg, ha ebben az időpontban nem lehetséges, akkor új időpontot határozunk meg!

DÍJAZÁS

Minden kategóriában:
FELNŐTT ÉS IFJÚSÁGI VERSMONDÓK, ÉNEKELT VERS

Hely: 150.000 Ft
Hely: 125.000 Ft
Hely: 100.000 Ft

TÁMOGATÓNK: EMBERI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUMA, NEMZETI KULTURÁLIS ALAP, BÉRES, GYURKOVICS TIBOR ÓVODA, ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS EGYMI, KELET PESTI TANKERÜLETI KÖZPONT

Üdvözlettel: Gyurkovics Györgyi, Gyurkovics Tibor özvegye

To Top