Barion Pixel
Connect with us

Bujtor István Filmfesztivál


Figyelem, filmesek, már lehet nevezni!

Megjelent a XII. Bujtor István Filmfesztivál felhívása!

 

FELHÍVÁS 2021NEVEZÉSI LAP

FILMES NYILATKOZAT ADATKEZELÉSI HOZZÁJÁRULÁS

Egymillió forintos fődíjon osztozhatnak a leendő kategóriagyőztesek

a XII. Bujtor István Filmfesztivál versenyprogramjában.

A pénzdíjak mellett idén is odaítéli a zsűri a Bujtor István-díjat.

A nevezési határidő 2021. május 15.

Nevezni a kiadási, megjelenési, befejezési dátum szerint, 2020. január 1. után elkészült vagy még be nem mutatott fikciós rövid és egész estés játékfilmekkel, dokumentum- és ismeretterjesztő filmekkel, animációs alkotásokkal és versfilmekkel is lehet. A szervezők – Bujtor szellemiségét szem előtt tartva – főképpen olyan filmeket várnak, amelyek valamilyen rejtély, bűnügy, titok körül zajló cselekményt dolgoznak fel, vagy a humor bármely formájával élnek, de költészeti alkotásokat, verset, balladát, költői életművet feldolgozó, avagy az emberi élet sokszínűségét ábrázoló alkotással is lehet nevezni. A tematikában most a rendszerváltoztatás személyes története és a koronavírus járvány kapcsán feldolgozott személyes vagy társadalmi vonatkozású történet is lehetőséget ad versenybe szállni.

A műfajok pontosan meghatározottak: fikciós rövid és egész estés játékfilm, dokumentumfilm, ismeretterjesztő film, animációs rövidfilm és versfilm nevezhető a fesztiválra. Örömmel fogadjuk a fiatalos szemléletű, szubjektív alkotói megközelítéseket, valamint az eredeti szemléletű, a filmes formanyelvet tudatosan használó filmalkotásokat.

Az idei nevezéseket elektronikus formában, az alábbi linken lehet megtenni: https://forms.gle/zC1CVEVcfxgtv3Vz6

A fesztivál időpontja: 2021. augusztus 19-22.

Egy alkotó egy kategóriában legfeljebb 3 filmmel, több különböző alkotóval dolgozó alkotócsoport vagy produceri iroda legfeljebb 5 filmmel nevezhet. Sorozat esetében egy epizódot lehet nevezni, ha egy egészként értelmezhető az adott rész. Az egyes műfaji kategóriák nyertesei, a versenyfelhívás szerinti komoly díjazásban részesülnek, s emellett a Kaleidoszkóp nemzetközi VersFesztivál programjába is bekerülnek.

 

A balatonszemesi kötődésű, Balázs Béla-díjas színművész, filmrendező, forgatókönyvíró és producer tiszteletére létrehozott seregszemle versenyprogramja önálló alkotók, műhelyek, filmstúdiók számára egyaránt nyitott. A fesztivál igazgatója, Lutter Imre producer, előadóművész, a zsűri elnöke Janisch Attila filmrendező. A verseny nevezési feltételei a felhívásban, a www.vers.hu oldalon találhatók.

A nevezés felétele a pontosan kitöltött és aláírt hozzájáruló nyilatkozat, melynek formanyomtatványát jelen levelünk melléklete tartalmazza. A beszkennelt nyilatkozatokat a  bujtorfesztival@gmail.com címen várjuk.

A fesztivál hivatalos oldala:
www.vers.hu/bujtorfilmfesztival

Aktuális információk:
facebook.com/bujtoristvanfilmfesztival

Szakmai információ kérés és nevezés:
bujtorfesztival@gmail.com

To Top