Barion Pixel
Connect with us

A Nemzeti VERSeny menete 2017-ben

Az első forduló (versmondás videofelvételen):

(meghosszabbított nevezési határidő: 2017. május 2.)
eredményhirdetés: 2017. június 1.

Elsőként minden versenyző három, általa szabadon választott magyar költő már megjelent versével nevezhet be, amelyek közül egyet kell az első fordulóban beküldeni, méghozzá a 21. század vizuális eszközeit is alkalmazva, önállóan, telefonnal vagy kamerával rögzített vágatlan videón. A videot a youtube videomegosztó portálra kell feltölteni azzal a címmel, hogy „Nemzeti VERSeny 2017 – versvideo”, és a video linkjét kell, hogy a nevezési lappal együtt elküldjék a nemzetiverseny@gmail.com címre. A felvett vers időtartama lehetőleg ne haladja meg a 3 percet. Szakmai zsűri juttatja tovább – megfelelő számú jelentkező esetén – a legjobbnak vélt legalább 80 versenyzőt a következő fordulóra, egy adott pontszámmal, míg a közönség is beszavazhat vigaszágon tíz versenyzőt. A nevezési lap és a video beküldési határideje: 2017. május 2. eredményhirdetés 2017. június 1-jén.

A második forduló (versek videoklipben):

beküldési határidő: 2017. augusztus 1.
eredményhirdetés: 2017. augusztus 20. az államalapítás ünnepe

A továbbjutott versenyzők az általuk választott és a nevezési lapon megjelölt három vers közül egy újabb verset kell, hogy feldolgozzanak, immár videoklip formájában, amelynek hossza legfeljebb 4 perc, Arany János balladák esetén maximum 6 perc, ettől csak rendkívüli esetben, a zsűri előzetes jóváhagyásával térhet el a versenyző. A videoklipet a youtube videomegosztó portálra kell feltölteni azzal a címmel, hogy „Nemzeti VERSeny 2017 – videoklip”, és annak linkjét kell, hogy elküldjék a nemzetiverseny@gmail.com címre. A videoklip formájára vonatkozóan nincs kitétel, sem a képi világot, sem a zenei és más audio eszközöket tekintve. Szakmai zsűri juttatja tovább a legjobbnak vélt 17 versenyzőt a következő fordulóra, egy adott pontszámmal, míg a közönség is beszavazhat vigaszágon három versenyzőt. Az első fordulóról továbbjutott versenyzők számára a versklipek beküldési határideje: 2017. augusztus 1., eredményhirdetés 2017. augusztus 20-án. A továbbjutott versenyzőknek az eredményhirdetést követően egy hét áll a rendelkezésükre, hogy nagy felbontásban, jó minőségben, MPG vagy MP4 formátumban is eljuttassák a VERSeny e-mail címére a videoklipjüket.

 

A harmadik forduló (élő döntő, versvideokkal):

2017. november 12.: a magyar nyelv napja alkalmából

Az élő döntőbe bejutott versenyzők közönség előtt, a Nemzeti Színházban adják elő a jelentkezéskor megjelölt három vers első két fordulóban be nem mutatott költeményét, és itt vetítik le a rendezők a döntős versenyzők második fordulós versklipjeit is.

 

To Top