Barion Pixel
Connect with us

A Nemzeti VERSeny DÍJAZÁSA – 2019

Díjakat az élő szuperdöntő versenyzői kapnak. Minden élő döntős versenyző emléklappal és tárgyjutalommal térhet haza, emellett a zsűri arany-, ezüst- és bronzminősítéseket nyújt át a versenyzőknek.

I. díj: 100.000 Ft készpénz, vagy azzal egyenértékű jutalom

II. díj: 75.000 Ft készpénz, vagy azzal egyenértékű jutalom

III. díj: 50.000 Ft készpénz, vagy azzal egyenértékű jutalom

Az első és második forduló versenyzői között a zsűri különdíjként – megfelelő mennyiségű és minőségű versvideo és versklip esetén, az évfordulók apropóján – az Ady/Weöres-költeményeket és a rendszerváltoztatáshoz kapcsolódó irodalmi alkotást videón feldolgozó versenyzők legjobbját értékes tárgyjutalomban részesíti, amit a Nemzeti Színházban, a döntő napján vehet át a díjazott, függetlenül attól, hogy döntőbe jutott-e a versenyző (hiszen a döntőbe jutáshoz a versmondás és a versfilm készítés több mérvadó szakmai szempontjának is érvényesülnie kell).

A második forduló versenyzőinek versfilmjei automatikusan bekerülnek a Kaleidoszkóp VersFesztivál, valamint a Bujtor István Filmfesztivál versenyprogramjába is, a díjazott film alkotója pedig jutalmat kap.

A különdíjakat a szervezők és a támogatók, a Nemzeti Színház, a Magyar Teátrumi Társaság és a Magyar Versmondók Egyesülete biztosítják. A pénzjutalmak bruttó összegek, tartalmazzák a levonandó járulékokat is.

A változtatás jogát a szervezők fenntartják.

To Top