Barion Pixel
Connect with us

A holokauszt és Ratkó József költészete a 15. Kaleidoszkóp VersFesztiválon

Hírek

A holokauszt és Ratkó József költészete a 15. Kaleidoszkóp VersFesztiválon

 

A holokauszt a téma a 15. Kaleidoszkóp VersFesztiválon

A Magyar Versmondók Egyesületének közleménye.

Az évfordulók kapcsán a holokauszt és Ratkó József költészete lesznek a fő témái a jubileumi 15. Kaleidoszkóp VersFesztiválnak, amit a Magyar Versmondók Egyesülete és tagszervezete a Soproni Petőfi Színházzal együttműködésben, november 12. és 16. között rendez meg a Petőfi Színházban és a Liszt Ferenc Kulturális Központban. A VersFesztivál Közép-Európa legnagyobb pódiumművészeti seregszemléje, ahol a vers valamennyi formája bemutatkozik.

A versenysorozaton versmondók, színészek és előadóművészek, társulatok, zenészek és filmesek külön kategóriában versenyeznek.

Lutter Imre fesztiváligazgató és Pataki András színházigazgató bejelentette: a VersFesztivál a Ratkó József Emlékfesztivált és a Holokauszt Emlékfesztivált egyesíti idén. A nevezés szeptember 4-én indul.

A Versmondó Szalonban Junior és Felnőtt versenykategória is lesz, utóbbi a Holokauszt témáját és a Hetek költőit karolja fel. Akárcsak a Versszínház kategória, amelyben verses nagyszínpadi előadások, előadóestek, verses monodrámák, performance-ok, mozgásszínházi produkciók és emlékestek alkotják majd a versenyprogramot.

Verszene, énekelt vers kategóriában zenekarokat és szólistákat is várnak. A Versfilmek versenyén olyan alkotásokat fogadnak, amik a költészet audiovizuális megvalósítását jelentik.

A Fesztiválra bárki nevezhet bel- és külföldről, magyar és idegen nyelvű produkcióval.

 

 

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

To Top