Barion Pixel
Connect with us

Verseny Vajda János emlékére

Vajda János szülőhelyén, Válban immáron 18 esztendeje tartanak versmondóversenyt a költő emlékére. A Vál-völgye festői környezete, a költő gyermekkorának tájéka és a mai község szolgál díszletül a sűrű programokkal egyetemben az ünnepnapokon.

Évente száz általános iskolás korú gyermek szaval ilyenkor, ha úgy tetszik, a vers ünnepét is tartják.

Az iskolai magas részvételen felbuzdulva rendezik meg a községi szavalóversenyt is 1997 óta, ahol középiskolások és felnőttek produkcióját értékeli az igényes zsűri. A mostanában elhunyt Gyurkovics Tibor író is ítészkedett egy alkalommal Válban, tavaly Nagy-Kálózy Eszter színművész, Havas Judit előadó művész vállalta e feladatot mások mellett.

 

Május 14-én délelőtt 9 órától versengenek az általános iskolások az intézményben, s ugyanezen helyszínen a felnőtteket várják délután három órától. Egy Vajda János-vers előadása a feltétel, a helyszíni jelentkezést is elfogadják. Tavaly csaknem félszázan vettek részt a rangos megméretésen, idén is várják az amatőr előadókat. A váli községházán, vagy Kovácsné Darabos Erzsébet szervező fogadja a nevezéseket, az ország minden tájáról. Természetesen a megyei versszeretők megjelenésében különösen bíznak, a távolság nekik kevésbé akadály.

A Vajda János Szavalóversenyt az idén csak általános iskolásoknak rendezik meg. 1-6. osztályig bármilyen verssel, 7-8. osztályban egy Vajda János és egy szabadon választott verssel lehet nevezni.

A helyszín: Vajda János Általános Iskola, 2473 Vál, Szent István tér 1.
Értékelés: alsó tagozatosoknál évfolyamonként, felső tagozatosok esetében korcsoportonként történik.

Érdeklődni az alábbi elérhetőségeken lehet:

06(30)862-0101
06(22)353-428
e-mail: vjaival@freemail.hu

To Top