Connect with us

Új pódium épült Nyíregyházán

Hírek

Új pódium épült Nyíregyházán

Pódiumszínpaddal bővült a nyári színházi estjeiről ismert nyíregyházi Barbizon Hotel; az új kulturális tér nyolcvan néző befogadására alkalmas.

A mintegy 19 millió forintos uniós támogatással, 43 millió forintos összköltséggel megvalósult fejlesztés egy egész évben működtethető kulturális tér kialakítását célozta meg. A beruházás eredményeként új szárnnyal bővült a sóstógyógyfürdői hotel épülete.

Az új Pódium Színházban június közepéig négy előadást tekinthet meg a közönség – mondta Körtvélyfáy Barnáné tulajdonos. A legközelebbi előadást április 8-án rendezik; ekkor Kálloy Molnár Péter Caveman – Az ősember című egyszemélyes vígjátéka lesz látható, melyet április 29-én Kapócs Zsóka Karády-estje követ. Május 20-án Willy Russell Shirley Valentine címet viselő lírai komédiájában Vándor Éva játszik, a Pódium Színház befejező előadásaként június 17-én pedig a Szabadkai Színház a Záróra című darabot állítja színpadra a Barbizonban.

Körtvélyfáy Barnáné hozzátette: összeállt a Sóstói Színházi Esték szabadtéri rendezvénysorozatának programja is, melyben szintén négy előadás szerepel. Elsőként július 15-én a kortárs orosz drámaíró, Szergej Medvegyev Fodrásznő című darabja lesz látható a Csokonai Színház társulatának előadásában, majd július 29-én a Száguldó Orfeum Karrier című komédiáján szórakozhat a nagyérdemű a hatszáz férőhelyes szabadtéri teátrumban.

Edward Albee Mindent a kertbe című művét az Éless-Szín tolmácsolásában augusztus 12-én, míg Neil Simon Pletykák című komédiáját augusztus 26-án tűzik műsorra, utóbbit a kassai Thália Színház előadásban tekintheti meg a színházkedvelő közönség.

forrás: mti

 

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  162 éve született a sikerszerző Gárdonyi

  By

  1860. augusztus 3-án született és 1922. október 30-án hunyt el a rejtőzködő, sikerszerző Gárdonyi Géza, az Egri csillagok szerzője. Egyike volt a 20. század elejének túlérzékeny, „kivonuló” alkotóinak, magát „kövek alatt nőtt...

 • Hírek

  Montágh Imre tragikus végű élete

  By

  Kisgyerekként lágerbe terelték volna, de a szüleivel megszöktek a halálvonatról. Aztán mikor végre mindenki megismerhette a helyes beszéd Paganinijét, egy tragikus baleset elvette tőlünk azt az embert, akinek még tízezreket kellett volna...

 • Egyéb kategória

  Versmondóból kulturális vezető

  By

  A kultúráért dolgozik tovább, ám helyettes államtitkári pozícióban Pataki András Jászai Mari-díjas, Radnóti-díjas rendező, a Magyar Versmondók Egyesületének szakmai alelnöke.

 • Hírek

  104 film a Bujtor István Filmfesztiválon

  By

  Augusztus 18-tól ellepik a filmesek Balatonszemest. 147 nevezett alkotás közül 104 film került be a XIII. Bujtor István Filmfesztivál versenyprogramjába, s ezek közül 80 filmet meg is nézhet a közönség augusztus 18....

 • Hírek

  Ellepik a filmesek Balatonszemest

  By

  147 nevezett alkotás közül 104 film került be a XIII. Bujtor István Filmfesztivál versenyprogramjába, s ezek közül 80 filmet meg is nézhet a közönség augusztus 18. és 21. között Balatonszemesen, ahol az...

BEJELENTKEZÉS
EDDIGI VERSEIM
MEGOSZTOTT VERSEK
VERSMONDÓK KÖZÖSSÉGE


Facebook

Termékek

TOVÁBBI TERMÉKEK →

To Top