Barion Pixel
Connect with us

Új pódium épült Nyíregyházán

Hírek

Új pódium épült Nyíregyházán

Pódiumszínpaddal bővült a nyári színházi estjeiről ismert nyíregyházi Barbizon Hotel; az új kulturális tér nyolcvan néző befogadására alkalmas.

A mintegy 19 millió forintos uniós támogatással, 43 millió forintos összköltséggel megvalósult fejlesztés egy egész évben működtethető kulturális tér kialakítását célozta meg. A beruházás eredményeként új szárnnyal bővült a sóstógyógyfürdői hotel épülete.

Az új Pódium Színházban június közepéig négy előadást tekinthet meg a közönség – mondta Körtvélyfáy Barnáné tulajdonos. A legközelebbi előadást április 8-án rendezik; ekkor Kálloy Molnár Péter Caveman – Az ősember című egyszemélyes vígjátéka lesz látható, melyet április 29-én Kapócs Zsóka Karády-estje követ. Május 20-án Willy Russell Shirley Valentine címet viselő lírai komédiájában Vándor Éva játszik, a Pódium Színház befejező előadásaként június 17-én pedig a Szabadkai Színház a Záróra című darabot állítja színpadra a Barbizonban.

Körtvélyfáy Barnáné hozzátette: összeállt a Sóstói Színházi Esték szabadtéri rendezvénysorozatának programja is, melyben szintén négy előadás szerepel. Elsőként július 15-én a kortárs orosz drámaíró, Szergej Medvegyev Fodrásznő című darabja lesz látható a Csokonai Színház társulatának előadásában, majd július 29-én a Száguldó Orfeum Karrier című komédiáján szórakozhat a nagyérdemű a hatszáz férőhelyes szabadtéri teátrumban.

Edward Albee Mindent a kertbe című művét az Éless-Szín tolmácsolásában augusztus 12-én, míg Neil Simon Pletykák című komédiáját augusztus 26-án tűzik műsorra, utóbbit a kassai Thália Színház előadásban tekintheti meg a színházkedvelő közönség.

forrás: mti

 

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Hozd el a versed és elmondom!

  By

  Hozd el a versed és elmondom! – így szól a felhívás a Nemzetközi Könyvfesztivál október 1-jén, vasárnap délelőtt 11-kor zajló programjára, ahol egyszerre találkozhatnak az érdeklődők Lutter Imrével és Grecsó Krisztiánnal. Lutter...

 • Hírek

  16 éve halt meg Polcz Alaine

  By

  A háború borzalmai egész életén nyomot hagytak, mégis maradandót alkotott 

 • Hírek

  Térey János regényéből film lehet

  By

  A Káli holtak mozgóképes adaptációjának jogát Csáky Attila producer vásárolta meg, így várható, hogy a közeljövőben film készül a 2018-ban megjelent műből, amely Térey János első prózaregénye volt.

 • Hírek

  Fecske Csaba Illyés Gyula-díjat kapott

  By

  A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tagozati díjátadóján Fecske Csaba költő "Illyés Gyula-díj – a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi-díjában" részesült. Szívből gratulálunk az elismeréshez!

 • Hírek

  szabadakarat

  By

  A reformkor első „celeb párja”, Petőfi Sándor x Szendrey Júlia különc szokásait, egymásnak jutott két évük felfokozott érzelemvilágát, a véleményformáló szerepük jelentőségét húzza meg tengelyül és mesél köré egy térben és időben...

To Top