Barion Pixel
Connect with us

Új pódium épült Nyíregyházán

Hírek

Új pódium épült Nyíregyházán

Pódiumszínpaddal bővült a nyári színházi estjeiről ismert nyíregyházi Barbizon Hotel; az új kulturális tér nyolcvan néző befogadására alkalmas.

A mintegy 19 millió forintos uniós támogatással, 43 millió forintos összköltséggel megvalósult fejlesztés egy egész évben működtethető kulturális tér kialakítását célozta meg. A beruházás eredményeként új szárnnyal bővült a sóstógyógyfürdői hotel épülete.

Az új Pódium Színházban június közepéig négy előadást tekinthet meg a közönség – mondta Körtvélyfáy Barnáné tulajdonos. A legközelebbi előadást április 8-án rendezik; ekkor Kálloy Molnár Péter Caveman – Az ősember című egyszemélyes vígjátéka lesz látható, melyet április 29-én Kapócs Zsóka Karády-estje követ. Május 20-án Willy Russell Shirley Valentine címet viselő lírai komédiájában Vándor Éva játszik, a Pódium Színház befejező előadásaként június 17-én pedig a Szabadkai Színház a Záróra című darabot állítja színpadra a Barbizonban.

Körtvélyfáy Barnáné hozzátette: összeállt a Sóstói Színházi Esték szabadtéri rendezvénysorozatának programja is, melyben szintén négy előadás szerepel. Elsőként július 15-én a kortárs orosz drámaíró, Szergej Medvegyev Fodrásznő című darabja lesz látható a Csokonai Színház társulatának előadásában, majd július 29-én a Száguldó Orfeum Karrier című komédiáján szórakozhat a nagyérdemű a hatszáz férőhelyes szabadtéri teátrumban.

Edward Albee Mindent a kertbe című művét az Éless-Szín tolmácsolásában augusztus 12-én, míg Neil Simon Pletykák című komédiáját augusztus 26-án tűzik műsorra, utóbbit a kassai Thália Színház előadásban tekintheti meg a színházkedvelő közönség.

forrás: mti

 

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Kovács András Ferenc Költészeti Díj

  By

  A 2000 eurós pénzjutalommal járó Kovács András Ferenc Költészeti díjat évenként egyszer adják át a szakmai kuratórium döntése alapján.

 • Hírek

  A költészet élmény, segítség, menedék

  By

  Lutter Imrét versek keltik, s versekkel fekszik – számára minden egyes nap a költészet ünnepe. Zelk Zoltán gyerekverseivel érkezett meg a költészet Lutter Imre életébe, aki már nagyon fiatalon ráébredt arra, hogy...

 • Hírek

  ÚJ HELYEN, KESZTHELYEN!

  By

  Új helyen, Keszthelyen rendezi meg 2024. augusztus 22-től 25-ig a Bujtor István Filmfesztivált a Latinovits Emlékmű Alapítvány és a Magyar Versmondók Egyesülete. A sokszínű fesztivál a filmes kínálat és a vörös szőnyegen...

 • Hírek

  Megdöbbentő történeteket őriznek a falak

  By

  A mai napig őrzi Ady Endre emlékét az a budapesti ház, ahol haláláig élt legendás költőnk. Az első emeleti, erkélyes lakás a pesti Veres Pálné utca 4-6. szám alatt található, és legfőbb...

 • Hírek

  Ellopták Radnóti szobrát Pannonhalmáról

  By

  A fekvő üreges bronzszobrot felfeszítették és a nyakrésznél eltörték, a fejet ott hagyták.

To Top