Connect with us

Új pódium épült Nyíregyházán

Hírek

Új pódium épült Nyíregyházán

Pódiumszínpaddal bővült a nyári színházi estjeiről ismert nyíregyházi Barbizon Hotel; az új kulturális tér nyolcvan néző befogadására alkalmas.

A mintegy 19 millió forintos uniós támogatással, 43 millió forintos összköltséggel megvalósult fejlesztés egy egész évben működtethető kulturális tér kialakítását célozta meg. A beruházás eredményeként új szárnnyal bővült a sóstógyógyfürdői hotel épülete.

Az új Pódium Színházban június közepéig négy előadást tekinthet meg a közönség – mondta Körtvélyfáy Barnáné tulajdonos. A legközelebbi előadást április 8-án rendezik; ekkor Kálloy Molnár Péter Caveman – Az ősember című egyszemélyes vígjátéka lesz látható, melyet április 29-én Kapócs Zsóka Karády-estje követ. Május 20-án Willy Russell Shirley Valentine címet viselő lírai komédiájában Vándor Éva játszik, a Pódium Színház befejező előadásaként június 17-én pedig a Szabadkai Színház a Záróra című darabot állítja színpadra a Barbizonban.

Körtvélyfáy Barnáné hozzátette: összeállt a Sóstói Színházi Esték szabadtéri rendezvénysorozatának programja is, melyben szintén négy előadás szerepel. Elsőként július 15-én a kortárs orosz drámaíró, Szergej Medvegyev Fodrásznő című darabja lesz látható a Csokonai Színház társulatának előadásában, majd július 29-én a Száguldó Orfeum Karrier című komédiáján szórakozhat a nagyérdemű a hatszáz férőhelyes szabadtéri teátrumban.

Edward Albee Mindent a kertbe című művét az Éless-Szín tolmácsolásában augusztus 12-én, míg Neil Simon Pletykák című komédiáját augusztus 26-án tűzik műsorra, utóbbit a kassai Thália Színház előadásban tekintheti meg a színházkedvelő közönség.

forrás: mti

 

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Átadták a 2022. évi Radnóti-díjakat

  By

  Bakos-Kiss Gábor Jászai Mari-díjas színművész, a Győri Nemzeti Színház igazgatója és Tóth Benedek Ernő Bujtor István-díjas versmondó kapta idén a Radnóti-díjat, amit a Magyar Versmondók Egyesülete a XVII. Radnóti Biennálén, ünnepélyes keretek...

 • Hírek

  Újra színpadon az ország legjobb versmondói

  By

  A pandémia miatti kényszerpihenő után, négy éves kihagyással, november első hétvégéjén a Győri Nemzeti Színházban rendezi meg a Magyar Versmondók Egyesülete a Radnóti Biennálét, azon belül a XXVII. Radnóti Miklós Vers- És...

 • Hírek

  Átadták a Szépírók Társasága idei díjait

  By

  2022. október 29-én, szombaton este adták át a Szépírók Társasága idei díjait. Szépirodalom kategóriában Ladik Katalin, értekező próza kategóriában Havasréti József kapta a Szépíró-díjat, a Junior Szépíró-díjat Láng Orsolya nyerte el, irodalomszervezői...

 • Hírek

  Strok Natasa lett a legjobb színésznő

  By

  Stork Natasának, a Veszélyes lehet a fagyi című film főszereplőjének ítélték a legjobb színésznőnek járó díjat a New York-i Filmhéten – közölte a Nemzeti Filmintézet.

 • Hírek

  Bujtor-díjas film a Berlini filmfesztiválon

  By

  Idén huszadik alkalommal kerül megrendezésre a berlini ZEBRA, a legnagyobb múlttal rendelkező nemzetközi versfilm fesztivál.

To Top