Barion Pixel
Connect with us

Színházi esték Debrecenben

Hírek

Színházi esték Debrecenben

Idén a komédiákat állítja a középpontba a Debreceni nyári színházi esték programsorozata, amelyre június 16-tól csaknem egy hónapon át várják a közönséget.

Siklósi Csaba, a Főnix Rendezvényszervező Kft. rendezvényigazgatója sikertörténetnek nevezte a Debreceni nyári Színházi esték sorozatát. Mint mondta, az általuk szervezett programokon is érződik idén az érdeklődés visszaesése, azonban a nyári színházi sorozatra már most elfogyott mind a négyszáz bérlet, és időarányosan az egyes előadásokra is több jegyet adtak el, mint a korábbi években.

Szavai szerint a Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola udvarán rendezendő előadásokon idén is meg tudják tartani az elmúlt években állandóvá vált nyolcezres nézőszámot. “Az előadásonkénti több mint hétszáz néző bármely hazai színházban jó eredménynek lenne mondható” – fogalmazott.
A város a kiemelt, nagyrendezvények közé sorolta az eseményt, így 5,5 millió forinttal járul hozzá a költségekhez. Ezt a pénzt marketingre és a technikai berendezések felállítására fogják költeni, a produkciós költségeket képesek a jegyeladásokból fedezni – tette hozzá.
Június 16-án Anthony Marriott és Alistair Foot Csak semmi szexet kérem… Angolok vagyunk! című komédiájával veszi kezdetét a július 13-ig tartó programsorozat. Az abszurd angol humort a többi között Mikó István, Benkő Péter és Hűvösvölgyi Ildikó előadásában élvezhetik a nézők.
Az azt követő hétvégéken Neil Simon, Edward Taylor, Woody Allen és Ivan Menchell egy-egy komikus művét láthatja a közönség. Neil Simon A 88. utca foglyai című darabját Básti Juli és Kern András, Edward Taylor Legyen a feleségem című komédiáját többek között Esztergályos Cecília, Bodrogi Gyula és Vándor Éva tolmácsolásában láthatja a közönség.

Woody Allen Semmi pánik című vígjátékát Borbás Gabi, Magyar Attila, Mihályfi Balázs és Verebély Iván teszi emlékezetessé, míg Ivan Menchell Sírpiknik című darabjában az idén Kossuth-díjjal kitüntetett Margitai Ágit is láthatja a közönség.

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Átadták a Latinovits-díjat és diplomát

  By

  Két vajdasági születésű előadó győzelmével ért véget a hétvégén megrendezett XXVIII. Latinovits Versmondó Találkozó és Verseny Balatonszemesen. A Latinovits Emlékmű Alapítvány és a Magyar Versmondók Egyesülete a 47 éve elhunyt színészkirály életműve...

 • Hírek

  Verses hétvége Latinovits és Petőfi emlékére

  By

  47 évvel ezelőtt, 1976. június 4-én hunyt el Latinovits Zoltán, a „színészkirály”. A posztumusz Kossuth-díjas művész emlékére a Latinovits Emlékmű Alapítvány 28. alkalommal rendezi meg nagyszabású, kétnapos Kárpát-medencei verstalálkozóját Balatonszemesen, ahol a...

 • Hírek

  Folytatódik a színész- és versmondó képzés

  By

  Idén megújult struktúrában várja a táborozókat a Magyar Versmondók Egyesülete nyári egyetemének számító Színház- és Versművészeti Tábor, amely a Neszmélyi Hajóskanzent és a környező közösségi tereket veszi birtokba július 8. és 15....

 • Hírek

  Sajtóközlemény

  By

  Öt új tag, az előadóművészeti törvény módosítása, kulturális államtitkári tájékoztató – közgyűlést tartott a Magyar Teátrumi Társaság

 • Hírek

  Vámos Miklós új mesekönyve

  By

  Vámos Miklós először beszélt készülő mesekönyvéről a Jazzy Rádió reggeli műsorában. Az író elmondta, Szív és Lélek című könyve úttörő kezdeményezés, hiszen a kötet illusztrációit a Midjourney nevű mesterséges intelligencia tervezte.

To Top