Barion Pixel
Connect with us

Színházi esték Debrecenben

Hírek

Színházi esték Debrecenben

Idén a komédiákat állítja a középpontba a Debreceni nyári színházi esték programsorozata, amelyre június 16-tól csaknem egy hónapon át várják a közönséget.

Siklósi Csaba, a Főnix Rendezvényszervező Kft. rendezvényigazgatója sikertörténetnek nevezte a Debreceni nyári Színházi esték sorozatát. Mint mondta, az általuk szervezett programokon is érződik idén az érdeklődés visszaesése, azonban a nyári színházi sorozatra már most elfogyott mind a négyszáz bérlet, és időarányosan az egyes előadásokra is több jegyet adtak el, mint a korábbi években.

Szavai szerint a Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola udvarán rendezendő előadásokon idén is meg tudják tartani az elmúlt években állandóvá vált nyolcezres nézőszámot. “Az előadásonkénti több mint hétszáz néző bármely hazai színházban jó eredménynek lenne mondható” – fogalmazott.
A város a kiemelt, nagyrendezvények közé sorolta az eseményt, így 5,5 millió forinttal járul hozzá a költségekhez. Ezt a pénzt marketingre és a technikai berendezések felállítására fogják költeni, a produkciós költségeket képesek a jegyeladásokból fedezni – tette hozzá.
Június 16-án Anthony Marriott és Alistair Foot Csak semmi szexet kérem… Angolok vagyunk! című komédiájával veszi kezdetét a július 13-ig tartó programsorozat. Az abszurd angol humort a többi között Mikó István, Benkő Péter és Hűvösvölgyi Ildikó előadásában élvezhetik a nézők.
Az azt követő hétvégéken Neil Simon, Edward Taylor, Woody Allen és Ivan Menchell egy-egy komikus művét láthatja a közönség. Neil Simon A 88. utca foglyai című darabját Básti Juli és Kern András, Edward Taylor Legyen a feleségem című komédiáját többek között Esztergályos Cecília, Bodrogi Gyula és Vándor Éva tolmácsolásában láthatja a közönség.

Woody Allen Semmi pánik című vígjátékát Borbás Gabi, Magyar Attila, Mihályfi Balázs és Verebély Iván teszi emlékezetessé, míg Ivan Menchell Sírpiknik című darabjában az idén Kossuth-díjjal kitüntetett Margitai Ágit is láthatja a közönség.

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Második kiadás: Ünnepi Könyvhét

  By

  Június 16-án, vasárnap délelőtt 11 órakor találkozhatnak a nézők és az olvasóközönség Lutter Imrével az Ünnepi Könyvhéten, Budapesten, a Vörösmarty téren, ahol két legutóbbi könyvének második kiadását dedikálja, és verset is mond.

 • Hírek

  Átadták a Latinovits-díjat Balatonszemesen

  By

  Egész hétvégés megemlékezést tartott a Latinovits Emlékmű Alapítvány és a Magyar Versmondók Egyesülete Balatonszemesen, ahol a színészkirály halálának évfordulójához közeledve középiskolás és felnőtt versmondók tolmácsolták a klasszikus és kortárs magyar költészet elementáris...

 • Hírek

  Meghalt Tompos Kátya

  By

  Hosszan tartó betegség után, 41 évesen, péntek hajnalban elhunyt Tompos Kátya Jászai Mari- és Junior Prima díjas színművész. A hírt Puskás Tamás, a Centrál Színház igazgatója közölte az Indexszel, valamint azt is,...

 • Hírek

  XIV. Bujtor István Filmfesztivál Keszthelyen

  By

  117 film közül 85 jutott be a versenyprogramba a XIV. Bujtor István Filmfesztiválon. Az alkotásokról és a filmfesztivál kísérő programjairól exkluzív környezetben, az Origo Filmstúdióban adtak hírt a főszervezők, a Latinovits Emlékmű...

 • Hírek

  Kulka János lett a Nemzet Színésze

  By

  Kulka János Budapesten született 1958. november 11-én, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Ma a március 30-án elhunyt Tordy Géza helyére választották meg...

To Top