Connect with us

Színházi esték Debrecenben

Hírek

Színházi esték Debrecenben

Idén a komédiákat állítja a középpontba a Debreceni nyári színházi esték programsorozata, amelyre június 16-tól csaknem egy hónapon át várják a közönséget.

Siklósi Csaba, a Főnix Rendezvényszervező Kft. rendezvényigazgatója sikertörténetnek nevezte a Debreceni nyári Színházi esték sorozatát. Mint mondta, az általuk szervezett programokon is érződik idén az érdeklődés visszaesése, azonban a nyári színházi sorozatra már most elfogyott mind a négyszáz bérlet, és időarányosan az egyes előadásokra is több jegyet adtak el, mint a korábbi években.

Szavai szerint a Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola udvarán rendezendő előadásokon idén is meg tudják tartani az elmúlt években állandóvá vált nyolcezres nézőszámot. “Az előadásonkénti több mint hétszáz néző bármely hazai színházban jó eredménynek lenne mondható” – fogalmazott.
A város a kiemelt, nagyrendezvények közé sorolta az eseményt, így 5,5 millió forinttal járul hozzá a költségekhez. Ezt a pénzt marketingre és a technikai berendezések felállítására fogják költeni, a produkciós költségeket képesek a jegyeladásokból fedezni – tette hozzá.
Június 16-án Anthony Marriott és Alistair Foot Csak semmi szexet kérem… Angolok vagyunk! című komédiájával veszi kezdetét a július 13-ig tartó programsorozat. Az abszurd angol humort a többi között Mikó István, Benkő Péter és Hűvösvölgyi Ildikó előadásában élvezhetik a nézők.
Az azt követő hétvégéken Neil Simon, Edward Taylor, Woody Allen és Ivan Menchell egy-egy komikus művét láthatja a közönség. Neil Simon A 88. utca foglyai című darabját Básti Juli és Kern András, Edward Taylor Legyen a feleségem című komédiáját többek között Esztergályos Cecília, Bodrogi Gyula és Vándor Éva tolmácsolásában láthatja a közönség.

Woody Allen Semmi pánik című vígjátékát Borbás Gabi, Magyar Attila, Mihályfi Balázs és Verebély Iván teszi emlékezetessé, míg Ivan Menchell Sírpiknik című darabjában az idén Kossuth-díjjal kitüntetett Margitai Ágit is láthatja a közönség.

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  162 éve született a sikerszerző Gárdonyi

  By

  1860. augusztus 3-án született és 1922. október 30-án hunyt el a rejtőzködő, sikerszerző Gárdonyi Géza, az Egri csillagok szerzője. Egyike volt a 20. század elejének túlérzékeny, „kivonuló” alkotóinak, magát „kövek alatt nőtt...

 • Hírek

  Montágh Imre tragikus végű élete

  By

  Kisgyerekként lágerbe terelték volna, de a szüleivel megszöktek a halálvonatról. Aztán mikor végre mindenki megismerhette a helyes beszéd Paganinijét, egy tragikus baleset elvette tőlünk azt az embert, akinek még tízezreket kellett volna...

 • Egyéb kategória

  Versmondóból kulturális vezető

  By

  A kultúráért dolgozik tovább, ám helyettes államtitkári pozícióban Pataki András Jászai Mari-díjas, Radnóti-díjas rendező, a Magyar Versmondók Egyesületének szakmai alelnöke.

 • Hírek

  104 film a Bujtor István Filmfesztiválon

  By

  Augusztus 18-tól ellepik a filmesek Balatonszemest. 147 nevezett alkotás közül 104 film került be a XIII. Bujtor István Filmfesztivál versenyprogramjába, s ezek közül 80 filmet meg is nézhet a közönség augusztus 18....

 • Hírek

  Ellepik a filmesek Balatonszemest

  By

  147 nevezett alkotás közül 104 film került be a XIII. Bujtor István Filmfesztivál versenyprogramjába, s ezek közül 80 filmet meg is nézhet a közönség augusztus 18. és 21. között Balatonszemesen, ahol az...

BEJELENTKEZÉS
EDDIGI VERSEIM
MEGOSZTOTT VERSEK
VERSMONDÓK KÖZÖSSÉGE


Facebook

Termékek

TOVÁBBI TERMÉKEK →

To Top