Connect with us

Színházi esték Debrecenben

Hírek

Színházi esték Debrecenben

Idén a komédiákat állítja a középpontba a Debreceni nyári színházi esték programsorozata, amelyre június 16-tól csaknem egy hónapon át várják a közönséget.

Siklósi Csaba, a Főnix Rendezvényszervező Kft. rendezvényigazgatója sikertörténetnek nevezte a Debreceni nyári Színházi esték sorozatát. Mint mondta, az általuk szervezett programokon is érződik idén az érdeklődés visszaesése, azonban a nyári színházi sorozatra már most elfogyott mind a négyszáz bérlet, és időarányosan az egyes előadásokra is több jegyet adtak el, mint a korábbi években.

Szavai szerint a Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola udvarán rendezendő előadásokon idén is meg tudják tartani az elmúlt években állandóvá vált nyolcezres nézőszámot. “Az előadásonkénti több mint hétszáz néző bármely hazai színházban jó eredménynek lenne mondható” – fogalmazott.
A város a kiemelt, nagyrendezvények közé sorolta az eseményt, így 5,5 millió forinttal járul hozzá a költségekhez. Ezt a pénzt marketingre és a technikai berendezések felállítására fogják költeni, a produkciós költségeket képesek a jegyeladásokból fedezni – tette hozzá.
Június 16-án Anthony Marriott és Alistair Foot Csak semmi szexet kérem… Angolok vagyunk! című komédiájával veszi kezdetét a július 13-ig tartó programsorozat. Az abszurd angol humort a többi között Mikó István, Benkő Péter és Hűvösvölgyi Ildikó előadásában élvezhetik a nézők.
Az azt követő hétvégéken Neil Simon, Edward Taylor, Woody Allen és Ivan Menchell egy-egy komikus művét láthatja a közönség. Neil Simon A 88. utca foglyai című darabját Básti Juli és Kern András, Edward Taylor Legyen a feleségem című komédiáját többek között Esztergályos Cecília, Bodrogi Gyula és Vándor Éva tolmácsolásában láthatja a közönség.

Woody Allen Semmi pánik című vígjátékát Borbás Gabi, Magyar Attila, Mihályfi Balázs és Verebély Iván teszi emlékezetessé, míg Ivan Menchell Sírpiknik című darabjában az idén Kossuth-díjjal kitüntetett Margitai Ágit is láthatja a közönség.

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Izgalmas Caramel-dalokkal jön a MESTERKÓD

  By

  Tíz vadonatúj slágerrel mutatkozik be Molnár Ferenc Caramel a Mesterkód című romantikus musicalben december 3-án, szombaton este a Budapest Arénában. A produkció teljes zenei anyaga elérhetővé vált ma Caramel YouTube csatornáján.

 • Hírek

  Bertók László Költészeti Díj

  By

  Második alkalommal ítélte oda a kuratórium a Bertók Lászlóról elnevezett költészeti díjat, ezúttal Tóth Krisztina József Attila-díjas költő, író, műfordító eddigi életpályáját elismerve. Tóth Krisztina költőként az elmúlt három évtized magyar irodalmának élvonalába tartozik, nyolc...

 • Hírek

  Átadták a 2022. évi Radnóti-díjakat

  By

  Bakos-Kiss Gábor Jászai Mari-díjas színművész, a Győri Nemzeti Színház igazgatója és Tóth Benedek Ernő Bujtor István-díjas versmondó kapta idén a Radnóti-díjat, amit a Magyar Versmondók Egyesülete a XVII. Radnóti Biennálén, ünnepélyes keretek...

 • Hírek

  Újra színpadon az ország legjobb versmondói

  By

  A pandémia miatti kényszerpihenő után, négy éves kihagyással, november első hétvégéjén a Győri Nemzeti Színházban rendezi meg a Magyar Versmondók Egyesülete a Radnóti Biennálét, azon belül a XXVII. Radnóti Miklós Vers- És...

 • Hírek

  Átadták a Szépírók Társasága idei díjait

  By

  2022. október 29-én, szombaton este adták át a Szépírók Társasága idei díjait. Szépirodalom kategóriában Ladik Katalin, értekező próza kategóriában Havasréti József kapta a Szépíró-díjat, a Junior Szépíró-díjat Láng Orsolya nyerte el, irodalomszervezői...

To Top