Barion Pixel
Connect with us

Nemzeti VERSeny közönségszavazás

Hírek

Nemzeti VERSeny közönségszavazás

Véglegesek a II. Nemzeti VERSeny elődöntőjének végén a közönségszavazás eredményei. A legtöbb tetszést kapott 10 versenyző csatlakozik a zsűri által továbbjuttatott 81 versmondóhoz, és kezdheti a versklip elkészítését.

Rengeteg nevezés érkezett, 200-on felül volt azon VERSenyzők száma, akik idén belevágtak a Nemzeti VERSeny által meghirdetett versmondó és versklip vetélkedésbe. Az elődöntőn a zsűri 81 VERSenyzőt juttatott tovább a középdöntőbe, ahová a nézők is beszavazhattak 10 jelöltet. A 91 bejutott versenyzőnek immár egy videoklip elkészítése lesz a feladata a középdöntőben. Szavazni a YouTube közösségi video megosztó portálon lehetett a produkciókra.

A közönségszavazás időszaka az alábbi volt:
indulás: 2017.06.19. délelőtt 10:00 óra
zárás: 2017.07.02. 24:00 óra

A közönségszavazáson a zsűri által be nem juttatott, és a szavazás indulásának időpontjáig nem törölt és ki nem zárt videók vettek részt.

Minden, a közönségszavazáson résztvevő versvideo azonos esélyekkel, nulla szavazatról indult. A YouTube-on a szervezők által ÚJRA FELTÖLTÖTT videókra leadott like-ok (pozitív értékelések) száma döntötte el a versenyzők továbbjutását. (A megtekintések számának és a negatív értékeléseknek nincs jelentősége, ahogy az eredeti versvideók értékelésének, illetve az esetleges facebook like-oknak sincs.)

Képtalálat a következőre: „nemzeti verseny

A közönségszavazás határidejének lejártát követően a VERSeny szervezői jogi és informatikai szakértő segítségével megvizsgálták a kapott szavazatokat, és azt is, melyek a valós tetszésnyilvánítások, és vannak-e esetleg úgynevezett szavazószoftverek, robotok által generált, nem tisztességes módon szerzett szavazatok. Mivel ilyet nem találtak a szakemberek, így a hivatalos eredményt a vers.hu oldalon közzé tesszük.

A közönségszavazás eredménye a YouTube záró időpontban érvényes belső, részletes statisztikája alapján derült ki. A szavazásnál ügyelni kellett arra, hogy az egy azonos IP-címről leadott voksokat csak egyszer fogadja a YouTube! Ez főként az azonos wi-fi hálózatról szavazókat érintette. Az eredmény az alábbi, a kapott teszésnyilvánítások számának sorrendjében.

A II. Nemzeti VERSeny elődöntjén
a közönség által továbbjuttatott VERSenyzők:

Szép Gerő (Tóth Árpád: A holdkóros apród története)
Bende Beatrix (Bodrogi Sára: Ma este)
Füleki Panka (Illyés Gyula: Segesváron)
Szabó Emőke (Szabó Lőrinc: Semmiért Egészen)
Varga Bodó Anita (Tollas Tibor:Szegedi ballada)
Réhm Istvánné (József Attila: Kései sirató)
Kerékgyártó Viktória (Nagy Bandó András: Sakk-Matt)
Gubó Liza (Arany János: Híd-avatás)
Tallárom Réka Panna (Gál Sándor: Novemberi játék)
Atlasz Barnabás (Babits Mihály: Jónás imája)

A Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesülete által jegyzett versmondó- és versklip versenyt idén második alkalommal hirdették meg, és az eredetileg a magyar költészet napjára, április 11-re időzített első fordulós határidőt így 2017. május 2. éjfélig hosszabbították meg a szervezők, addig jelentkezhetnek az érdeklődők. A két rendezőszerv nevében ezt Lutter Imre előadóművész, producer, a VERSeny főszervezője és zsűritagja, és Bakos-Kiss Gábor színművész, zsűritag jelentette be a Nemzeti Színházban, egy performansz keretében.

Képtalálat a következőre: „nemzeti verseny zsűri

A Nemzeti VERSeny célja a klasszikus és kortárs költészet újszerű tolmácsolása, versmondás népszerűsítése. Védnöke a Nemzeti igazgatója, Vidnyánszky Attila, a zsűri tagjai Bakos-Kiss Gábor színművész; Kiss László rendező; Lutter Imre előadóművész, producer; Nagy-Kálózy Eszter színművész; és Szabó László kommunikációs szakember.

A versenyt három fordulóban rendezik meg. Elsőként minden nevező három, szabadon választott magyar költő már megjelent versével jelentkezhet, amik közül egyet kell az első fordulóban vágatlan videón beküldeni. A továbbjutók az általuk választott másik verset dolgozzák fel, videoklip formájában. Az élő döntőbe bejutott versenyzők a Nemzeti Színházban lépnek fel 2017. november 12-én, a magyar nyelv napja apropóján.

Képtalálat a következőre: „nemzeti színház

(fotó: budapest.varosom.hu)

A versvideókat már 2016-ban is több mint 60 ezren nézték meg, ami jól mutatja a VERSeny népszerűségét.  A VERSeny felhívása, részletek: a www.vers.hu/nemzeti-verseny oldalon és a VERSeny facebook oldalán. A program főtámogatója: a Nemzeti Kulturális Alap és a Magyar Művészeti Akadémia.

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Balassi-emlékkardot kapott Zalán Tibor

  By

  A XVI. századi európai költészet kiemelkedő alakjára, Balassi Bálintra emlékezve 27. alkalommal adták át Bálint napján a Balassi Bálint-emlékkardot Budapesten, a Központi Papnevelő Intézet Boldog Bogdánffy Szilárd termében. Az emlékkarddal a magyar...

 • Hírek

  Magyar idolok és költők párhuzamos élete

  By

  Mi a közös Geszti Péter, Pásztor Erzsi, Besenyei Péter, Jakupcsek Gabriella, Balázs Klári, Szabó Győző és Miklósa Erika életében? Mindannyiuknál volt egy sorsdöntő pillanat, amikor a vers fontossá vált. Ezt a helyzetet,...

 • Hírek

  Magyar idolok és költők párhuzamos élete …

  By

  Mi a közös Pásztor Erzsi, Besenyei Péter, Jakupcsek Gabriella, Geszti Péter, Balázs Klári, Sváby András és Szabó Győző életében? Mindannyiuknál volt egy sorsdöntő pillanat, amikor a vers fontossá vált. Ezt a helyzetet,...

 • Hírek

  Ismeretlen Kölcsey-verset tett közzé az OSZK

  By

  A költő a szöveget igyekezett olvashatatlanná tenni, de ez nem sikerült. Eddig ismeretlen vers is szerepel Kölcsey Ferenc azon digitalizált kéziratai között, amelyeket a Hymnus című költemény bicentenáriuma alkalmából tett közzé az Országos...

 • Hírek

  Közös évzáró, díjátadó gála

  By

  Közös évzáró díjátadó gálát tartott a hazai színház- és pódiumművészet, valamint a drámapedagógia alapjait gondozó négy országos szakmai szervezet, a Magyar Szín-Játékos Szövetség, a Magyar Drámapedagógiai Társaság, a Magyar Versmondók Egyesülete és...

BEJELENTKEZÉS
EDDIGI VERSEIM
MEGOSZTOTT VERSEK
VERSMONDÓK KÖZÖSSÉGE


Facebook

Termékek

TOVÁBBI TERMÉKEK →

To Top