Connect with us

III. Bujtor István Filmfesztivál

Hírek

III. Bujtor István Filmfesztivál

21 filmet vetítenek augusztus 19-én és 20-án, Balatonszemesen a Bujtor István Filmfesztiválon, a színész-rendezőnek emléket állítva. A Magyar Versmondók Egyesülete, a Latinovits Alapítvány, Balatonszemes Önkormányzata és a Latinovits Művelődési Ház harmadjára rendezi meg a filmes seregszemlét, amelyre az alkotók mellett a nagyközönséget is várják.

Egy hangulatos nyárvégi fesztivál keretében emlékeznek barátok és tisztelők, a Bujtor filmek rajongói arra a nagyszerű emberre, akinek mindene volt a Balaton – no meg a jó kedv és vidámság.  Bujtor István – Ötvös Csöpi mindig jelen van nagy pofonjaival, amikor egy vitorlás elsuhan a vízen, örökzöld mondatai pedig valamennyi generáció fülében ott csengenek. A fesztivál megpróbálja a művész mellett a humort és a költészetet is visszaadni a filmvásznon. A seregszemle versenyprogramjába olyan kisjátékfilmekkel neveztek független filmes alkotók, amelyek Bujtor István szellemi örökségét vállalva elsősorban a vidámság, a könnyedség és a humor jegyében készültek.

A „Nyármarasztó 2012″ rendezvénysorozat keretében meghirdetett Bujtor Filmfesztivál megnyitójára, és azt követő vetítésekére a Bujdosó pincében kerül sor augusztus 19-én vasárnap. Huszadikán 13 órakor a díjakat átadó testvér, az alkotótársként is Bujtorral együtt dolgozó Frenreisz Károly zeneszerzővel, a legendás Locomotiv GT alapítójával találkozhat a közönség a (harmadik testvér) Latinovits Zoltánról elnevezett Művelődési Házban. Majd este a Kertmoziban maga Ötvös Csöpi is jelen lesz: a fesztivál záróakkordjaként A Pogány Madonnát vetítik.  A film érdekessége a magyar akciófilmek eredete is egyben. Annak idején a népszerű Piedone sorozat főszereplőjének Bujtor kölcsönözte a magyar hangját, és épp Bud Spencer volt az, aki egy találkozásuk alkalmával felvetette az ötletet a színésznek, amit 1980-ban megvalósított.

Augusztus 19-én Balatonszemesen a Bujdosó Pincében 10:00 órakor tartják a fesztivál megnyitóját, ekkor vetítik a versenyfilmeket is. Az ünnepen, augusztus 20-án a Latinovits Művelődési Házban 13:00 órakor veszi kezdetét az eredményhirdetés Freinreisz Károllyal, majd este 21:00 órakor a Kertmoziban A Pogány Madonna című híres Bujtor filmmel emlékeznek a színész-rendezőre.

A versenyprogram zsűrijében Dékány István filmrendező, Kalász József rendező, a MAFSZ elnökségi tagja, és Kiss László versrendező, a Magyar Versmondók Egyesülete és a Latinovits Alapítvány kuratóriumának elnöke foglal helyet. A Bujtor Filmfesztivál részletes versenyprogramja a vers.hu oldalon olvasható, itt:

III. Bujtor István Filmfesztivál versenyprogram

 

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  162 éve született a sikerszerző Gárdonyi

  By

  1860. augusztus 3-án született és 1922. október 30-án hunyt el a rejtőzködő, sikerszerző Gárdonyi Géza, az Egri csillagok szerzője. Egyike volt a 20. század elejének túlérzékeny, „kivonuló” alkotóinak, magát „kövek alatt nőtt...

 • Hírek

  Montágh Imre tragikus végű élete

  By

  Kisgyerekként lágerbe terelték volna, de a szüleivel megszöktek a halálvonatról. Aztán mikor végre mindenki megismerhette a helyes beszéd Paganinijét, egy tragikus baleset elvette tőlünk azt az embert, akinek még tízezreket kellett volna...

 • Egyéb kategória

  Versmondóból kulturális vezető

  By

  A kultúráért dolgozik tovább, ám helyettes államtitkári pozícióban Pataki András Jászai Mari-díjas, Radnóti-díjas rendező, a Magyar Versmondók Egyesületének szakmai alelnöke.

 • Hírek

  104 film a Bujtor István Filmfesztiválon

  By

  Augusztus 18-tól ellepik a filmesek Balatonszemest. 147 nevezett alkotás közül 104 film került be a XIII. Bujtor István Filmfesztivál versenyprogramjába, s ezek közül 80 filmet meg is nézhet a közönség augusztus 18....

 • Hírek

  Ellepik a filmesek Balatonszemest

  By

  147 nevezett alkotás közül 104 film került be a XIII. Bujtor István Filmfesztivál versenyprogramjába, s ezek közül 80 filmet meg is nézhet a közönség augusztus 18. és 21. között Balatonszemesen, ahol az...

BEJELENTKEZÉS
EDDIGI VERSEIM
MEGOSZTOTT VERSEK
VERSMONDÓK KÖZÖSSÉGE


Facebook

Termékek

TOVÁBBI TERMÉKEK →

To Top