Barion Pixel
Connect with us

Feltámasztják a nyomtatott könyvet

Hírek

Feltámasztják a nyomtatott könyvet

A Hewlett-Packard 500 ezer, a Michigani Egyetem könyvtárában található digitális könyv nyomtatását kezdi meg, a kötetek egyikét sem védi már a szerzői jog. Az “on demand” módszer lényege, hogy csak azt a könyvet nyomtatják ki és csak annyi példányban, amelyikre és amilyen számban szükség van – tudósít az AP.

Az új technikával pár perc alatt elkészülhet egy olyan kötet papír alapú verziója, amely esetleg csak a világ néhány könyvtárában található meg. A HP által rendelésre kinyomtatott könyveket az Amazonon keresztül lehet megrendelni.

A Google a múlt hónapban jelentette be saját on demand programját, amelynek keretében 2 millió könyvet tesznek elérhetővé. A kereső óriás 8 dolláros árat ajánl az így elkészített könyvekhez, míg a HP becslése szerint egy 250 oldalas puhakötésű kötet ára 15 dollár lesz. A helyzet iróniája, hogy a Google elsősorban éppen a Michigani Egyetem könyvtárának gyűjteményét használta fel digitalizálási programjának forrásául. Így az ott található művek egy részéről elmondható, hogy kinyomtatták, digitalizálták majd újra nyomtatják őket.

 

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Verses hétvége Latinovits és Petőfi emlékére

  By

  47 évvel ezelőtt, 1976. június 4-én hunyt el Latinovits Zoltán, a „színészkirály”. A posztumusz Kossuth-díjas művész emlékére a Latinovits Emlékmű Alapítvány 28. alkalommal rendezi meg nagyszabású, kétnapos Kárpát-medencei verstalálkozóját Balatonszemesen, ahol a...

 • Hírek

  Folytatódik a színész- és versmondó képzés

  By

  Idén megújult struktúrában várja a táborozókat a Magyar Versmondók Egyesülete nyári egyetemének számító Színház- és Versművészeti Tábor, amely a Neszmélyi Hajóskanzent és a környező közösségi tereket veszi birtokba július 8. és 15....

 • Hírek

  Sajtóközlemény

  By

  Öt új tag, az előadóművészeti törvény módosítása, kulturális államtitkári tájékoztató – közgyűlést tartott a Magyar Teátrumi Társaság

 • Hírek

  Vámos Miklós új mesekönyve

  By

  Vámos Miklós először beszélt készülő mesekönyvéről a Jazzy Rádió reggeli műsorában. Az író elmondta, Szív és Lélek című könyve úttörő kezdeményezés, hiszen a kötet illusztrációit a Midjourney nevű mesterséges intelligencia tervezte.

 • Hírek

  Színészpalánták fellépése Bácsfeketehegyen

  By

  Az immáron tizenötödik szemlét a Vajdasági Magyar Drámapedagógiai Társaság, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség szervezte. 

To Top