Connect with us

Feltámasztják a nyomtatott könyvet

Hírek

Feltámasztják a nyomtatott könyvet

A Hewlett-Packard 500 ezer, a Michigani Egyetem könyvtárában található digitális könyv nyomtatását kezdi meg, a kötetek egyikét sem védi már a szerzői jog. Az “on demand” módszer lényege, hogy csak azt a könyvet nyomtatják ki és csak annyi példányban, amelyikre és amilyen számban szükség van – tudósít az AP.

Az új technikával pár perc alatt elkészülhet egy olyan kötet papír alapú verziója, amely esetleg csak a világ néhány könyvtárában található meg. A HP által rendelésre kinyomtatott könyveket az Amazonon keresztül lehet megrendelni.

A Google a múlt hónapban jelentette be saját on demand programját, amelynek keretében 2 millió könyvet tesznek elérhetővé. A kereső óriás 8 dolláros árat ajánl az így elkészített könyvekhez, míg a HP becslése szerint egy 250 oldalas puhakötésű kötet ára 15 dollár lesz. A helyzet iróniája, hogy a Google elsősorban éppen a Michigani Egyetem könyvtárának gyűjteményét használta fel digitalizálási programjának forrásául. Így az ott található művek egy részéről elmondható, hogy kinyomtatták, digitalizálták majd újra nyomtatják őket.

 

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Alacsonyan szállnak a stukkerek

  By

  Nagy csinnadrattával indul a Bujtor Filmfesztivál. Bujtor Balázs rendőr Zsiguliján gurul majd be a vörös szőnyeg elé Kardos doktor, vagyis Kern András augusztus 18-án csütörtökön, a Bujtor István Filmfesztiválon.

 • Hírek

  162 éve született a sikerszerző Gárdonyi

  By

  1860. augusztus 3-án született és 1922. október 30-án hunyt el a rejtőzködő, sikerszerző Gárdonyi Géza, az Egri csillagok szerzője. Egyike volt a 20. század elejének túlérzékeny, „kivonuló” alkotóinak, magát „kövek alatt nőtt...

 • Hírek

  Montágh Imre tragikus végű élete

  By

  Kisgyerekként lágerbe terelték volna, de a szüleivel megszöktek a halálvonatról. Aztán mikor végre mindenki megismerhette a helyes beszéd Paganinijét, egy tragikus baleset elvette tőlünk azt az embert, akinek még tízezreket kellett volna...

 • Egyéb kategória

  Versmondóból kulturális vezető

  By

  A kultúráért dolgozik tovább, ám helyettes államtitkári pozícióban Pataki András Jászai Mari-díjas, Radnóti-díjas rendező, a Magyar Versmondók Egyesületének szakmai alelnöke.

 • Hírek

  104 film a Bujtor István Filmfesztiválon

  By

  Augusztus 18-tól ellepik a filmesek Balatonszemest. 147 nevezett alkotás közül 104 film került be a XIII. Bujtor István Filmfesztivál versenyprogramjába, s ezek közül 80 filmet meg is nézhet a közönség augusztus 18....

BEJELENTKEZÉS
EDDIGI VERSEIM
MEGOSZTOTT VERSEK
VERSMONDÓK KÖZÖSSÉGE


Facebook

Termékek

TOVÁBBI TERMÉKEK →

To Top