Connect with us

Arany és Petőfi a Microsoftnál!

Hírek

Arany és Petőfi a Microsoftnál!

Arany János és Petőfi Sándor levelezésére építette a Mito a Microsoft új, az Office 365 programcsomagot népszerűsítő kampányát, amely “Összeköltők” címmel október 31-én élesedett. A program Nyáry Krisztián előszavával indul.

Irodalom a XXI. században. Így is mondhatnánk. Különös, amikor azt látjuk, hogy a legnagyobb klasszikusok a legmodernebb mai eszközök marketingeseivé válnak. Arany János és Petőfi Sándor levelezése a szakkönyvekből más hangvételben és megközelítésben költözött át Nyáry Krisztián révén a Microsoft Office 365 programcsomagjába. A költők Összeköltők lettek. A program a bevezetőben rögtön a lényegre tér és választ ad a miértre: “Az alkotás ritkán magányos műfaj. Arany János és Petőfi Sándor csak rövid ideig ismerték egymást, mégis óriási hatással voltak egymás művészetére. Mi lett volna, ha az Office 365 is segített volna nekik a közös munkában?”

A Mito lassan egy éve, a digitális tender nyerése óta dolgozik együtt a Microsofttal, amelynek közösségi aktivitásokat készít. Az új kampány briefje az volt, hogy az Office 365-öt egy olyan eszközzel népszerűsítsék, amely egyszerre hoz létre érzelmi kapcsolatot a termékkel és bemutatja annak jellemzőit.

Az ügynökségnél több ötlet is felmerült: „Gondolkoztunk azon, hogy az életed során keletkező dokumentumok mennyit elárulnak rólad, vagy hogy mennyire a részévé vált a programcsomag a mindennapjainknak. Például mi lenne, ha megnéznénk, hogy egy ügynökségnél naponta hányszor nyitunk meg úgy Office programokat, hogy észre sem vesszük” – tudtuk meg a Mitótól. Végül az Arany-Petőfi ötlet úgy került elő a készítők fejéből, hogy egy sokak által ismert együttműködést vesznek alapul, amelyen segíthetett volna egy ilyen programcsomag.

Nyáry Krisztián irodalomtörténész, pr-szakember ajánlása így hangzik: “Ismerve Petőfi és Arany szabadszájúan humoros levelezését, biztos vagyok benne, hogy nem lettek volna megsértődve a stílusimitációkat olvasva. Ráadásul, a sok eredeti részletet tartalmazó, fiktív levelek követik kettejük barátságának valódi történéseit.” Az ajánlás után a program egy kattintással lehetővé teszi a továbblépést, hogy kezdődjön a történet. Egyből Petőfi levelét látjuk, amit Üdvözlöm Önt! megszólítással 1847. február 4-én, Nagyszalontáról (ahol éppen 4 fok volt) írt Arany Jánosnak: “Ma olvastam a Toldit, és minél hamarabb az Ön tudtára akarom adni azon meglepetést, azon örömet, azon elragadtatást, melyet műve költött bennem. Örömmel töltene el, ha megismerhetném magát, és ha átküldené nekem a teljes pályázati anyagot, amivel véleményem szerint – teljesen megérdemelten – megnyerte a Kisfaludy- pályázatot. Írjon magáról is, akármit, mindent, hány éves, nőtlen-e vagy házas, szőke-e vagy barna, magos-e vagy alacsony… Minden érdekelni fog. Isten Önnel, Isten Önnel, őszinte barátja, Petőfi Sándor”

A viszontválaszban már ott egy csatolmány a Kisfaludy-pályázatra küldött pályaművel: “Parlagi múzsám, mint együgyű pórleány, elpirul a dicséreten, s öszszefüggetlen szavakat rebeg. Magamról mit írjak? Jegyzői minőségben, hitvány évi bérért, naponkint egyre-másra 10 órát hivatalban vagyok. A többi időmet részint szeretett nőm, s két kis gyermekem, részint Homérom és Shakespeare-em társaságában töltöm el.” A következő oldalon megtaláljuk a Toldi prezentációját, majd a barátság elmélyülése és a történet tovább folytatódik, ezáltal pedig a programcsomaggal is megismerkedhetünk.

A kampányt a Facebookon promózzák, valamint a Microsoft pr-ügynöksége, az Eurolex is segít a népszerűsítésben, de az alkotók abban is bíznak, hogy az Összeköltők önálló életre kel. A magunk részéről csak annyit mondhatunk: hajrá! Az ötlet és a kivitelezés is zseniális, sok hasonló gondolkodású szakembert kívánunk a reklám- és az informatikai piacra!

 

Az alkotók névsora

Megbízó: Microsoft
Ügynökség: Mito
Herczeg Noémi, ügyfélkapcsolati vezető
Csengery Máté, account menedzser
Pőcze Balázs, kreatívigazgató
Marosi Gergely, szenior szövegíró
Kövesházi Dániel, art director
Gutléber Csaba, fejlesztési projektmenedzser
Kollin Zoltán, user experience designer
Nyáry Krisztián, szakértő
Kristóf Judit marketingkommunikációs vezető
Balázsik Noémi, social community manager
Orosz Pál, onlinemarketing specialista

Az Összeköltők oldalt itt találják.

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Alacsonyan szállnak a stukkerek

  By

  Nagy csinnadrattával indul a Bujtor Filmfesztivál. Bujtor Balázs rendőr Zsiguliján gurul majd be a vörös szőnyeg elé Kardos doktor, vagyis Kern András augusztus 18-án csütörtökön, a Bujtor István Filmfesztiválon.

 • Hírek

  162 éve született a sikerszerző Gárdonyi

  By

  1860. augusztus 3-án született és 1922. október 30-án hunyt el a rejtőzködő, sikerszerző Gárdonyi Géza, az Egri csillagok szerzője. Egyike volt a 20. század elejének túlérzékeny, „kivonuló” alkotóinak, magát „kövek alatt nőtt...

 • Hírek

  Montágh Imre tragikus végű élete

  By

  Kisgyerekként lágerbe terelték volna, de a szüleivel megszöktek a halálvonatról. Aztán mikor végre mindenki megismerhette a helyes beszéd Paganinijét, egy tragikus baleset elvette tőlünk azt az embert, akinek még tízezreket kellett volna...

 • Egyéb kategória

  Versmondóból kulturális vezető

  By

  A kultúráért dolgozik tovább, ám helyettes államtitkári pozícióban Pataki András Jászai Mari-díjas, Radnóti-díjas rendező, a Magyar Versmondók Egyesületének szakmai alelnöke.

 • Hírek

  104 film a Bujtor István Filmfesztiválon

  By

  Augusztus 18-tól ellepik a filmesek Balatonszemest. 147 nevezett alkotás közül 104 film került be a XIII. Bujtor István Filmfesztivál versenyprogramjába, s ezek közül 80 filmet meg is nézhet a közönség augusztus 18....

BEJELENTKEZÉS
EDDIGI VERSEIM
MEGOSZTOTT VERSEK
VERSMONDÓK KÖZÖSSÉGE


Facebook

Termékek

TOVÁBBI TERMÉKEK →

To Top