Barion Pixel
Connect with us

Arany és Petőfi a Microsoftnál!

Hírek

Arany és Petőfi a Microsoftnál!

Arany János és Petőfi Sándor levelezésére építette a Mito a Microsoft új, az Office 365 programcsomagot népszerűsítő kampányát, amely “Összeköltők” címmel október 31-én élesedett. A program Nyáry Krisztián előszavával indul.

Irodalom a XXI. században. Így is mondhatnánk. Különös, amikor azt látjuk, hogy a legnagyobb klasszikusok a legmodernebb mai eszközök marketingeseivé válnak. Arany János és Petőfi Sándor levelezése a szakkönyvekből más hangvételben és megközelítésben költözött át Nyáry Krisztián révén a Microsoft Office 365 programcsomagjába. A költők Összeköltők lettek. A program a bevezetőben rögtön a lényegre tér és választ ad a miértre: “Az alkotás ritkán magányos műfaj. Arany János és Petőfi Sándor csak rövid ideig ismerték egymást, mégis óriási hatással voltak egymás művészetére. Mi lett volna, ha az Office 365 is segített volna nekik a közös munkában?”

A Mito lassan egy éve, a digitális tender nyerése óta dolgozik együtt a Microsofttal, amelynek közösségi aktivitásokat készít. Az új kampány briefje az volt, hogy az Office 365-öt egy olyan eszközzel népszerűsítsék, amely egyszerre hoz létre érzelmi kapcsolatot a termékkel és bemutatja annak jellemzőit.

Az ügynökségnél több ötlet is felmerült: „Gondolkoztunk azon, hogy az életed során keletkező dokumentumok mennyit elárulnak rólad, vagy hogy mennyire a részévé vált a programcsomag a mindennapjainknak. Például mi lenne, ha megnéznénk, hogy egy ügynökségnél naponta hányszor nyitunk meg úgy Office programokat, hogy észre sem vesszük” – tudtuk meg a Mitótól. Végül az Arany-Petőfi ötlet úgy került elő a készítők fejéből, hogy egy sokak által ismert együttműködést vesznek alapul, amelyen segíthetett volna egy ilyen programcsomag.

Nyáry Krisztián irodalomtörténész, pr-szakember ajánlása így hangzik: “Ismerve Petőfi és Arany szabadszájúan humoros levelezését, biztos vagyok benne, hogy nem lettek volna megsértődve a stílusimitációkat olvasva. Ráadásul, a sok eredeti részletet tartalmazó, fiktív levelek követik kettejük barátságának valódi történéseit.” Az ajánlás után a program egy kattintással lehetővé teszi a továbblépést, hogy kezdődjön a történet. Egyből Petőfi levelét látjuk, amit Üdvözlöm Önt! megszólítással 1847. február 4-én, Nagyszalontáról (ahol éppen 4 fok volt) írt Arany Jánosnak: “Ma olvastam a Toldit, és minél hamarabb az Ön tudtára akarom adni azon meglepetést, azon örömet, azon elragadtatást, melyet műve költött bennem. Örömmel töltene el, ha megismerhetném magát, és ha átküldené nekem a teljes pályázati anyagot, amivel véleményem szerint – teljesen megérdemelten – megnyerte a Kisfaludy- pályázatot. Írjon magáról is, akármit, mindent, hány éves, nőtlen-e vagy házas, szőke-e vagy barna, magos-e vagy alacsony… Minden érdekelni fog. Isten Önnel, Isten Önnel, őszinte barátja, Petőfi Sándor”

A viszontválaszban már ott egy csatolmány a Kisfaludy-pályázatra küldött pályaművel: “Parlagi múzsám, mint együgyű pórleány, elpirul a dicséreten, s öszszefüggetlen szavakat rebeg. Magamról mit írjak? Jegyzői minőségben, hitvány évi bérért, naponkint egyre-másra 10 órát hivatalban vagyok. A többi időmet részint szeretett nőm, s két kis gyermekem, részint Homérom és Shakespeare-em társaságában töltöm el.” A következő oldalon megtaláljuk a Toldi prezentációját, majd a barátság elmélyülése és a történet tovább folytatódik, ezáltal pedig a programcsomaggal is megismerkedhetünk.

A kampányt a Facebookon promózzák, valamint a Microsoft pr-ügynöksége, az Eurolex is segít a népszerűsítésben, de az alkotók abban is bíznak, hogy az Összeköltők önálló életre kel. A magunk részéről csak annyit mondhatunk: hajrá! Az ötlet és a kivitelezés is zseniális, sok hasonló gondolkodású szakembert kívánunk a reklám- és az informatikai piacra!

 

Az alkotók névsora

Megbízó: Microsoft
Ügynökség: Mito
Herczeg Noémi, ügyfélkapcsolati vezető
Csengery Máté, account menedzser
Pőcze Balázs, kreatívigazgató
Marosi Gergely, szenior szövegíró
Kövesházi Dániel, art director
Gutléber Csaba, fejlesztési projektmenedzser
Kollin Zoltán, user experience designer
Nyáry Krisztián, szakértő
Kristóf Judit marketingkommunikációs vezető
Balázsik Noémi, social community manager
Orosz Pál, onlinemarketing specialista

Az Összeköltők oldalt itt találják.

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Kovács András Ferenc Költészeti Díj

  By

  A 2000 eurós pénzjutalommal járó Kovács András Ferenc Költészeti díjat évenként egyszer adják át a szakmai kuratórium döntése alapján.

 • Hírek

  A költészet élmény, segítség, menedék

  By

  Lutter Imrét versek keltik, s versekkel fekszik – számára minden egyes nap a költészet ünnepe. Zelk Zoltán gyerekverseivel érkezett meg a költészet Lutter Imre életébe, aki már nagyon fiatalon ráébredt arra, hogy...

 • Hírek

  ÚJ HELYEN, KESZTHELYEN!

  By

  Új helyen, Keszthelyen rendezi meg 2024. augusztus 22-től 25-ig a Bujtor István Filmfesztivált a Latinovits Emlékmű Alapítvány és a Magyar Versmondók Egyesülete. A sokszínű fesztivál a filmes kínálat és a vörös szőnyegen...

 • Hírek

  Megdöbbentő történeteket őriznek a falak

  By

  A mai napig őrzi Ady Endre emlékét az a budapesti ház, ahol haláláig élt legendás költőnk. Az első emeleti, erkélyes lakás a pesti Veres Pálné utca 4-6. szám alatt található, és legfőbb...

 • Hírek

  Ellopták Radnóti szobrát Pannonhalmáról

  By

  A fekvő üreges bronzszobrot felfeszítették és a nyakrésznél eltörték, a fejet ott hagyták.

To Top