Hírek

Hozd el a versed és elmondom!

Hozd el a versed és elmondom! – így szól a felhívás a Nemzetközi Könyvfesztivál október 1-jén, vasárnap délelőtt 11-kor zajló programjára, ahol egyszerre találkozhatnak az érdeklődők Lutter Imrével és Grecsó Krisztiánnal. Lutter Imre a Ha szeretsz… című könyvét, amely a szeretet igaz történeteit mutatja be 25 ismert és népszerű vendége szemszögéből, ajándék versekkel adja át az érdeklődőknek. Aki helyben dedikáltatja bármelyik könyvét és elviszi hozzá kedvenc versét, az ismert versművész tolmácsolja neki.

Published on

A Ha szeretsz… című verses interjúkötetet a Nemzetközi Könyvfesztivál hivatalos programjának részeként Budapesten a Millenárison, a Líra Könyvcsoport B56 standjánál dedikálja a szerző. A könyvet az Athenaeum Kiadó jelentette meg, s most amellett, hogy a helyszínen kedvezményesen juthatnak hozzá az olvasók, a dedikálás mellé ajándékul minden látogató azt a verset kapja ajándékba, amit magával visz, hogy Lutter Imre tolmácsolja neki. A Ha szeretsz… című könyv mellett a Lételemmel, a Lutter Imre saját verseinek első kiadását tartalmazó kötettel is megismerkedhetnek a látogatók. Mindkét könyvben a vers az összekötő. A Ha szeretsz… című könyv minden fejezete egy közismert vendég, színészek, zenészek, énekesek, sportolók, újságírók, humoristák, médiaszereplők vallomása magánéletükről és szakmai életútjukról, egy-egy versen keresztül, amely megváltoztatta az életüket, vagy komoly hatást gyakorolt a mindennapjaikra. Az aranymetszésben mindenkinél ott a szeretet, a szerelem és a család, ideértve a szövevényes házastársi, élettársi kapcsolatokat, a hirtelen jött fellángolásokat, a reménytelen vágyakat, a családi kötődéseket – a szeretet legmélyebb emberi megnyilvánulásait. Aki beleolvas, annak kiderül, mi a közös Geszti Péter, Balázs Klári, Dés László, Falusi Mariann, Hajdu Steve, Szabó Győző, Gubás Gabi és például Besenyei Péter életében, s miért jelenthet komoly kapcsolatot köztük Ady, Radnóti, József Attila, Tóth Árpád, Juhász Gyula, Szabó Lőrinc vagy Kányádi Sándor.

A kedvelt, gyakran idolnak tekintett alanyok életének legféltettebb titkairól is lerántja a leplet, csak hogy kiderüljön, mennyire hasonló lehet az életük bárki máséhoz, mi több, a kötetbe zárt költőkéhez. Könnyekig vicces és megrázó jelenetek játszódnak le az olvasók előtt, mialatt a vendégek őszintén vallanak érzelmeikről, arról, hogy miért ragaszkodnak számukra fontos emberekhez, és miért viseli meg annyira őket a lélektől lélekig tartó hosszú, néha áthidalhatatlan távolság.

 

Az olvasóközönség által választott verseket tehát személyesen tolmácsolja majd Lutter Imre, akit bárki kérdezhet majd a könyvekkel, az interjúalanyokkal, a történetekkel és a versekkel kapcsolatban.

Exit mobile version