Hírek

Kortársalgó Petőcz Andrással

Published on

Open Reading, azaz „nyitott versestek” címmel rendezte meg az Első Magyar Versszínház a 2009 elején indult Kortársalgó elnevezésű kulturális-közéleti beszélgetéseinek újabb állomását április 29-én, csütörtökön este 18.00 órától az Írószövetség Klubjában. Petőcz András olvasott fel, vendége Zsávolya Zoltán volt, gitáron pedig Oravecz Péter gondolkodott versben. Házigazdaként Turczi István József Attila-díjas költő, a Magyar Versmondók Egyesülete irodalmi alelnöke moderálta az estet.

A Magyar Írószövetség Költői Szakosztálya és a Magyar Versmondók Egyesülete minden verskedvelőt borral és friss pogácsával várt. Az Open Reading íratlan szabályainak megfelelően az est második részében egy verset felolvashattak azok a költőtársak és bátor versfaragók, akik hoztak magukkal saját szöveget, és olthatatlan vágyat éreztek magukban a szereplésre. Az esten mintegy félszáz fős közönség gyűlt össze.

Május 17-én 18 órától az Írószövetség Könyvtárában olvas fel KEMSEI ISTVÁN és vendége, SÜTŐ CSABA ANDRÁS.

A Kortársalgóban minden hónap utolsó csütörtökén találkoznak olyan költők és írók, akik egy adott téma kapcsán mondják el gondolataikat, miközben verseiket, prózáikat a szerzők mellett előadóművészek tolmácsolják. Az események szerves része a zene is. A megszokottól eltérő hangnemet, dramaturgiailag szerkesztett beszélgetéseket, és nem mindennapi hangulatot ígér a Versszínház, amely a versek körül mozog, mégis feledtetni próbálja azt a megrögzött társadalmi tudatot, hogy a vers a kötelezően megtanulandó, majd elfeledhető iskolai szöveg.

A téma mindig aktuális, mindenkit érintő. A helyszín az Írószövetség klubja Budapesten, a Bajza utca 18. szám alatt. A moderátor Turczi István. Csak a vendégek változnak. A színvonal és a hangulat nem.
A belépés díjtalan!

A Versszínházról:
Az Első Magyar Versszínházat a Magyar Versmondók Egyesülete alapította. A Versszínház nem pusztán egy színház akar lenni a sok között. A sajátos műfaj képviselete a hazai, gondolkodni és érezni akaró értelmiség, a higgadt tudósok, művészek, közéleti személyiségek, a felnövő ifjúság szellemi bázisa lehet. Egy olyan közeg, ahol lényeges kérdésekre talál választ a közönség, ahol maradandó értéket alkot a pódiumművészet, ahol tehetségek nőhetnek ki, és ahol érdemi vitát folytathat, közvéleményt formálhat az arra hivatott társadalom.

Bővebb információ a Versszínházról:
https://vers.hu/versszinhaz

 

Exit mobile version